CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Friday, August 8, 2014

Cite basi ni nk tayang

Assalammualaikum

Alkisah semalam 07082014

Smlm kengkonon nk berbuka pose kat luar... Lgpun teringin bebenor nk mkn cikenchop yg dkt warung drimba ni..yg kata sohor bnr tu...

So aku pun roger mber aku yg kbtlan blik kg... Sj ajak... Tawakal je tu ajak dia..kot2 nk ikut..sekali dia nk g...heheh..hoyehhhh...

So plannya pkul 1830 g amik dia la... Tp makcik ni pkul 1830 jnji...ms tu br nk bersiap2... Hangin sguh aku..haha..punctual gok skek...last2 1845 jgk br grk..aku ni mmg dh standby air dlm kete...sbb mmg ada instinct bka pose dlm kete..ternyata benar...hahah

Make it short...lps berebut stesen nk ckp..(mcm biasa..ini adlh normal) sapa la ke gong badak tu ha.. Aku tgk balik peta kedai tu...Ak ni dh la bab peta mmg fail..i kan ratu sesat...haha... Ni kalau suruh join SAR..soheh org cr aku pastu..huhu... Last2 aku call org kedai...katne kedai...dia pun bg instruction... Masuk kanan masuk kiri...kiri kanan...aku stat pening dh..last2 ye kata dia anto dh peta baru..instruction g sana..ltk tepon...tgk2 msk wasap tu..cari la aku dgn mber aku tu... Ko tauuu...mmg jauh sguh... Siap lalu tepi kubur...haiyaaaa...gorib2 lalu tepi kubur mmg mendatangkan gemuruh ni... Dah la dua2 penakut..haha..

Lps perjalanan yg blh tahan tu..smpai la kedai.. Ok..duduk...order air..tggu mknan...smpai mknan...trus mkn...eh mkn sikit br teringat nk amik gambo... Amik gambo barang sekeping dua...then smbg mkn... Sdp ko cikenchop dia...x muak...aku biasa muak kalau cikenchop yg ada breadcrumb ni...sbb tebal tepung dr ayam..tp kedai ni x. ..ok je...tepung dia ngam ngam soi je...enak ko..

Pungpangpungpang..mana blh stesen radio ni berhenti bersiaran..harus lah on air sentiasa..haha... Napok la tokey pizza kita sekeluarga ni ha...mama jue dgn family.. Bertmbh la riuh kjp..

Setel mkn...bayo seme... Tnya tokey...kat mana surau...sbb x maghrib lg kan..dia ckp kalau nk keluar belah kanann ni ada surau..dlm dua lorong...tp masuk dlm skit la... Kalau nk byk lg..amik belah kiri...straight je smpai nmpk khemah putih.. Ok dh start dh cite best ni..

Mber aku ckp...ok kita amik belah kiri skit la..sng trus masuk bando...surau or masjid byk skit kot..ok..aku ikut je...

Aku pun drive la dgn perut kenyang... Tp x bmbg ngatuk sbb co driver duk potpet x berhenti.. Sekali...

Aku: yang... Mananya khemah putih nye... Aku x napok lg dr td...
Malia: tu r...aku duk cr khemoh putih gok ni dr td..
Aku: jauh dh kita ni yang...ada jgk aku kna qada' maghrib x jmpa surau ni...
Malia: aku rs tuan dia cabut dh khemoh putih tu pesengan..
Aku: aku rasa gtu gok... Ni masuk landasan kapal terbang dh ni...

Masa tu...ktrg pnya la cuak...ye la...mcm round tmpt sama je...pdhal landasan tu kan pjg... So bila lalu tu mcm lalu tmpt sama la...dh la gelap...xnmpk ape2... Siap lalu kwsan perumahan staff airport..nmpk x betapa jauh ktrg melencong?

Lalu punya lalu....nmpk la rumah2 besar.. Masuk lorong mana tah sbb malia ckp mcm nmpk jalan besar..ada kete lalu lalang..ok la...redah sj... Keluar je..nmpk petronas...

Aku: yang..ada petronas... Mst ada surau ctu ork
Malia: mst ada tu... Jom r g
Aku: ok

Masuk je surau...tgk jam 2030...ya ampun...isyak 2036... Alololo...cpt2 aku solat maghrib...ngamngam soi habis...trus isyak...gile betul..sesat pnya psl..nyaris hlg maghrib aku...

Tp br aku thu petronas gong badak tu ada burger king rupenya...selama ni lalu x perasan lak aku...hahah...mana nk perasan dh kalau bawak kete x pndg kiri kanan...

After settle solat semua... Bergerak ke kampung cina dkt dgn pasar payang... Selpie selpie ko kat sana... Sana dh cantik ok..mcm2 dorg buat...ala2 street of art..
Duk sana selfie 2 3 keping gambo... Tgk2 jam lewat dh...mampuihhh aku kna leter ni..

Makanya mr kita berangkat pulang...
Perut kenyang.... Selfie pun sudah.. Am a happy girl...

**biasa la update gna phone... Gambo pun mmg xkan tersusun la yek...

Wednesday, March 26, 2014

Hati seorang wanita

Assalammualaikum

Sebak and menitis air mata aku bila baca surat utk rain...yg mana ttg redha seorg isteri. ..

Allahu Akbar... Seikhlasnya aku mmg x mampu jadi mcm intan maizura tu... Kompom aku akn jd hlg arah...

Aku dlu pun hlg kasih seorg insan pun aku jd pts hrpan... Tertutup pintu hati... Ini suami...lagi la kot kesannya...

Actually...bg aku as a perempuan... Intan maizura kerja dia as pramugari jgk... So as a flight attendant(FA) ofkos dorg dh diberitahu ttg risiko bekerja as FA... dimana kerja dorg berisiko tggi.. Jd tu mgkin faktor knpa intan maizura blh jd setabah itu... Besides that...harus diingat kami kaum perempuan mgkin nmpk sbgai kaum yg lemah...yg sentiasa jadikan air mata as senjata... Tp jgn lupa bhwa kami mampu menahan gelora dihati... Ape yg kami tunjukkan x semestinya itu lah emosi kami...

Wpun kami ceria... Bergelak ketawa... Namun dibelakang..bila bersendirian... Sgla emosi yg dipendam terhambur keluar... Segala kekecewaan... Masalah yg xdpt dikongsi... Akan kami luahkan bila bersendiri...

Ya Allah..aku bermohon kepadaMU ya Allah... Kuatkanlah semangat utk semua ahli keluarga MH370,andai mmg ditakdirkan jasad mrka dh tiada rohnya... Maka permudahkanlah para penyelamat utk mencari mereka utk disemadikan dgn sebaik caranya..namun jika masih hidup... Ko berikanlah kekuatan utk mrka agar terua bertahan... Amin..

Thursday, February 6, 2014

Harus di elak...

Assalammualaikum...

Hr ni topik kita adalah kriteria kriteria kriteria kriteria kriteria kriteria lelaki yg patut elak (haaaa...amik ko...kemain byk kn kriteria...mcm karam singh walia said...kalau dia agkt tangan more than 5 times..means issue tu very serious..mihmihmih). so sebagaimana serious nya incik karam..maka serius jugak sy dgn issue ini...

Baiklah... Kriteria pertama

Gay
> yes...a gay... Sila la elakkan ye kawan2... Kalau xthu..nk buat mcm ne kan... Tp kalau dh nmpk terang bersilau bak kilauan emas... Doksoh tebeng main la bak org ganu kata... Bukan pe korg... Gay ni ko tau je la... Mana ada nafsu dekat perempuan... Kang ko jgk yg terseksa... Cinta sampai mati tp sikit pun laki ko tu x heran..sbb dia x syg kn ko mcm dia syg kn psgn gay dia tu... Ishk...nauzubillah...

Kedua

Panas baran
> hok peseng ni mmg aku rejek siap2... Sbb aku ni pun pns baran..hahaha... Dah kalau dua2 panas...sape yg nk jd air nya? Karang umah aku tu jd api neraka 24/7... Huishhhh...x sanggup aku...
Org kahwin nk mnja dgn hubby...dpt yg pns baran... Manja jugak..tp manja dgn sumpah seranah... Sepak terajang... Sakit dpt...dosa dpt... Hai la... Jgn la dpt mcm ni...
Ape pun pns baran ni dpt lagi diubati sbnrnya kalau iman tu msh ada... Yg susahnya kalau iman tu negatif... Lgsg xleh nk diubah... Teruk teruk teruk....

Ketiga

Tak solat
> hmmm.... Yg ni penting sbnrnya... Mcm aku ckp.dlm kriteria sblm ni... Kalau iman tu xda... Susah.. Sbbnya bila solat pun jap buat jap x buat..mcm ne si suami nk bimbing si isteri? Trus trg... Kalau aku thu lelaki tu x solat..mmg aku xkn jadikn suami... Kalau nasihat pun x buat..slow2 la agkt kaki.. X guna cinta n syg...kalau percentage kita masuk neraka bertambah... And mcm ne nk berkat hidup n alam perkahwinan tu? Kita hidup berdasarkan berkat ibu bapa dan rahmat dr Allah SWT... kalau Allah pun dh mungkar dgn kita... Xtahu la nk ckp ape lg...

Keempat

Pondan...awwwww
> wuwuwuwuwuwu.... Yg ni mgkin x fair sgt...hahahah... Sbb ada je yg kawin dgn abg jambu ni..and bahagia..siap dpt anak lg tu...kikikikikiki..... Tp ada gak yg x bahagia...huhuhuhu...hish... Yg ni ptt msk ke x ek dlm kategori ni???

Kelima keenam ketujuh kelangit...
Hahhaah...rasanya ada lg...tp kita simpan dlu la...buat modal next entry..kot kot xda modal..blh buat part 2...mihmihmih

Akhir kata... Kpd yg nk naik pelamin tu...smga berbahagia hgga akhir hayat disamping pasangan n anak2...

Aku pun xthu bila masanya utk aku mengecapi nikmat alam perkahwinan... Semua ni rahsia Allah... And hanya tggu ms yg sesuai utk didedahkan... Xpe...aku bersabar...

Kadang2 kita yakin yg kita dh bersedia utk pikul tanggujawab utk berpasangan...tp kita lupa...kita masih lg ummat Allah...

Wednesday, February 5, 2014

May Allah ease my destiny

Assalammualaikum...

Long time not to update anything in this blog rite?
Bz is not the main reason...it just because i hve no idea...bcoz i'm afraid that if i choose the wrong topic..it will make me look so dumb..

But today... I feel so relieved...because some of the probs slow2 ada solutionnya..

One of the big prob hampir selesai even kptsan tu buat jiwa aku sakit... Sakit fizikal ada ubatnya dear...sakit emosi n dalaman...hnya kekuatan dri sdri menghadapi mampu ubatinya...which is sgt susah n sakit...

Kerja still xda..heheh... Tp insyaAllah jika rzki itu milik aku... Akn smpai jgk pd aku... Plz pray the best for me k... Dpt pahala tau... Sayang korg yg sentiasa doakan yg terbaik for me...

I've decided... Jika antara cinta dan kerjaya xmampu aku gapai kedua duanya... At least one of them aku dpt... Being a human...sifat tamak tu akn sentiasa ada..but plz set ur minda yg Allah sentiasa ada plan yg terbaik utk ummatNYA....

O ALLAH... Please make my life more easier... And aku mampu bertahan dgn sgla ujianMU itu... Amin...