CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Friday, December 11, 2009

ape nak jadi...

salam....

hr tu aku jnji nk update kn, well the conclusion yg aku boleh bagi....

aku dpt jwpan standard pnya....
"we will call u if u're selected....." baik pnya kan result yg aku dpt, so aku bajet 50-50 je la, coz hari tu ada 6 org candidates, 4 girls n 2 boys. so xtau sape dpt....


then ni kisah cmpny lama aku dlu, smlm si F, budak yg trial skali dgn aku msg, yg ahad ni ex bos aku suh amik gaji. then i asked her, si W(PA ex bos aku la) call ke?then she answered me, no la, kawan dia yg keje situ, bgth td... then aku jwb, rezeki kwn dia.


yg tu aku x kisah lagi, then aku msg la si S kan. ni pun trial ngan aku gak... tp dia ni ex bos aku kata dia dpt permanent situ, tp oleh sebab S ni da dapat keje lain, maka dia reject la. yg aku kejut sikit tu, rupa2 nya kes yg dia tolak tu pasal adik kpd ex bos aku ni berkenan kt si S ni ha, the whole family dia berkenan kt si S ni. S ni mmg tak dpt di nafikan la yg dia mmg sgt3 cantik. kulit putih, sederhana tinggi n talkative, so x heran la org boleh berebut dia ni. S ni xnak la keje kt situ coz x selesa bcoz dia dh dia tolak lamaran adik ex bos aku ni, so xbesh la kan.... So aku agak x puas hati la, coz kalau ex bos aku amik S ni kerja kt situ hanya di sebab kan adik dia dah berkenan tahap gaban pnya, MMG SGT2 X ADIL la kan....and x profesonal lgsg!!

ok la, scra ikhlasnye, aku mmg x heran either dpt or tak keje kt situ,coz masa yg ex bos aku ckp trial 15 days, aku dh x sdp hati, so aku dh x letak harapan pun.... cma yg membangkitkan kemarahan aku, kalau dh xnak tu, ckp la awal2, xyah buat senyap jek...please la igt aku nk kje sgt situ.... peraturan yg entah ape2.....

  1. korg pernah dgr ke mane2 company wat trial 15 days?
  2. pastu time lunch, xleh lunch same2, coz ex bos aku ni bimbang ada call masa lunch tu... wak lu, time lunch sape nk call? unless dia yg call nk suh buat something...
dia ni xleh fhm ke, yg time lunch xleh kacau pekerja, dh time rehat, ni x, dkt2 pukul satu, ada la keje nk suh buat, then bila nk sembahyang, xyah sembahyang sekaligus xpe, bkn korg ni smbhyag berjemaah pun.... boleh x dia kata mcm tu????? aku ni bekerja kt cmpny ISLAM or KAFIR????????????


eiii, aku bila igt balik, mcm nak pecah dada nk marah...nasib bkn rzki aku kt ctu, kalau x, ada hari2 dosa aku makin bertambah duk maki hamun dia....


ishhh, aku dah byk sgt ngumpat ni, b4 aku makin melalut, beter aku chow dlu....

salam

2 comments:

Cek Rosy Daisy said...

er shida.. sebenarnya kan, kat KL nih banyak dah company tak bagi kuar lunch serentak..
kena take turn sbb tak nak company itu kosong terus..
either ko rehat 12.30-1.30 ataw 1.30-2.30.. tu la peraturan baru sekang.. nak solat its different case.. kalaw time ko rehat tuh tak masuk lagi waktu, nnt ko leh curik sikit time pas org 2.30 dah asuk..mmg cemtuh style sekang especially for admin/receptionist/clerk/org angkat tepon..
dari aku wat part tym in 207 lagi mmg dah diamalkan concept nih sebenarnya..
its not sumthing new..
:)

vanilla ice said...

ye ke lyne
tp kn kalu kt cmpny lama dlu, mmg xda org call pun.....
unless dia jek yang...
spjg sku keje...mmg xda call de luar...confirm...

yg solat tu, dia siap ckp yang solat time rehat je...if habis kul 2 rehat,solat la between tu gak