CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Sunday, December 27, 2009

mister potato vs pringles

salam u olzzz, lama benar ambe tidak mentinta sumtin kt blog ni kan, hali hali buka tapi x taip pape pun, bkn tanak post, tp xda story ir idea. kalau ada pun, xboleh nk share dgn publisiti besar besaran, pndek cite, rahsia la. hahahhaha

ok la, back to the topic, recently aku sangat sangat sangat suka makan mister potato, dlm seminggu tu dkt 3 botol kot aku beli, (xleh byk2 sgt, nanti botak pale aku nk cari duit nk beli tu ha, if keje xpe gak kan..huhuhu). aku jadi addict dgn mister potato ni, fav aku of kos original n hot n spicy, tp aku selalunya beli yg ori jek, bkn pe, kdg2 anak2 saudara aku mkn gak bnda tu if kbtlan depa kt umah, so dorg ni manja al kabra, xleh pedas,,,so as a aunty yg baek habesss ni aku beli la yg ori, sonang je ha.....

then pasal pringles ni plak, dlu igt lagi abang aku tegur suruh jgn makan pringles coz x halal, then on da spot aku x makan until today. then 2 3 hari lepas aku da nmpk iklan pringles dlm paper yg state pringles skrg di JAMIN halal.... ye ke?????????? mcm x caye jek, entah la coz aku x nmpk lagi sebarang tanda halal tu kt packaging dorg....


xthu nk kata ape kan, coz skrg ni byk yg da letak halal, eventhough makanan tu x halal pun, mcm dorg ni mempermainkan hukum hakan islam, ape nk jadi la dgn dunia ni, terutama indonesia, suka hati jek pi buat mknan half halal, waklu....sape hajar ko ni.... mcm2 la indo ni, dgn boleh kawin dgn lain2 agama la, ishk3 xpatut betul.
contoh nye mcm mee yabi ni...eiiiiiii naik loya tekak aku nengok nye....yekkkkk...nauzubillah, moga aku dan family aku jauh dr bnda2 haram ni semua...amin....

0 comments: