CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Monday, March 22, 2010

KERTEH -> KL -> N9 part I

salam...

monday blues dah datang...huhuhu..
xpuas lagi aku nk berchottiiiiiii..... shida...wake up dear, today is monday, sunday kan dah chottiiiiii....kerje kerje kerje.....

as i mentioned kt fb wall, last Thursday i n my family together2 went to the KL, and N9. bertolak dari Kerteh pkul 5ptg, then sampai KL pkul 11mlm lebey... hmmm, kebaihhh bontot eden duk dlm kete tu tauuu.....x masuk lagi acara wrestling nephews aku lagi tu...ponat kawan nk melayan deme tu seme... tp nasib baik dorang nephews aku, kalu x kowserrrrrrrrr ku nk layan...hohohoho...unsur2 kejam ada muncul ye kawan2...hahaha....

ok la, make it fast2 la ek, sampai je kt Kl, make kami pun check in di Apartment The Zon, yg datuk K pnya tu....(bila sebut the zon ni, ada cite sadis..tunggu naa...sila bace sampai habis...huhuhu. oleh sebab kerana dah lewat sgt sampai kan, dgn persetujuan mata n anggota badan disokong oleh sel2 di otak, maka kami dgn ini membuat keputusan utk trus tido, ye la dah almost 12 malam, gile ko nk duk main2 lagi kan...

esoknye, pas bgn smyg subuh n mandi manda berbagai, akak aku bawak kitorang g makan kt cafe, makanan dia?? ok la, nice gak la, yg penting lagu keroncong ana dapat di stopkan... pas dah makan, akak aku n laki dia g KLCC pasal akak aku da meeting kt sana smpai petang, dah name pegi meeting, xkan nk bawak anak2 gak kan, so ayat tersirat kt cni nk bgth yg aku jadi baby sitter la jap ke anak2 deme, my nephews dah kasi signal nk trun ke kolam aka tolang ye kawan2, pelat K ank sdra aku ni...hehehehe... dah mama dia dh siapkan baju renang, terpaksa gak la aku n mak aku mengheret ank2 sdra aku tu ke kolam, dlm kul 8.45 pagi gtu, trun la kami ke kolam tu, hah, dah sampai ni part sadis ni, truskan membaca ye....

cenggini ye korang...


kt The Zon tu kami duk kt tingkat 15, so nk turun naik tu kna la thru lift kan, sekali tu bila ktrg nk g kolam, bw bdk2 ni, kt tgkt 11 gtu, ada la 5 org dah naik, then trun ke tgkt 5, masuk la 4 org budak kolej ke skul ke, xtau la kan, nk g seminar, pasal dorg bawak file kan, so aku assume nk g seminar la kan, sekali ngam2 pintu lift nk terkatup, boleh plak sorg bdk terjatuhkan pen ms pintu lift tu tertutup, so u olzzz agak2 ape jd kt kitaorang?????????? of course la LIFT TU TERSTUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kuang asam btl la bdk tu, ada pkcik tu dah start urut2 dada dia, mcm nk heart attack..., dlm hati aku berdoa jgn la pengsan, satu keje lak kan nk handle tgh lift tu rosak..dgn aircond ada xda jek.....dgn baby lagi ada, baby tu ank sdra aku ye yg berumur 5, 3 n 2 tahun.... tekan emergency alarm, lama plak nk boleh di bukanye. aku dah start maki da ni dgn bdk tu(maki dlm hati sajork, ye...), muka senyum tarak ada lgsung, muka still muka releks tp dlm hati membara jek....

bila lift tu dah terbuka, OMG...we are hanging between 5th floor n 4th floor.... dasattttttt sungguh, btl2 tgh2 tgkt 5 dan 4.... technician tu bg choice either nk panjat naik ke atas atau turun ke bawah, ikt hati aku nk trun, mcm sng jek, tp dorg choose nk naik, make technician tu bagi la kerusi sebijik buat bnda yg nk di daki kan, dh kta nk panjat, kalu xda kerusi, camno nk panjat, lain la kami ni spiderman kn, gtu ler kekdahnye....

mula2 nk panjat, technician tu amik ank sdra aku dlu, pasal aku dh dukung baby, mcm ne nk naik kan, pastu baru mak aku, n yg lain...mase tu perasaan aku sgt lega n extra feeling... AKU NAK TONYOH2 JE KEPALA BDK TU.... panas btul jiwa aku, mmg la dia x sngja, tp emosi xleh nk di bendung dah, sudahnye terpksa trun tangga...satu hal plak, nk trun tangga, masing2 dah terketar2, pasal yg td x hilang2 lagi,.....


tp yg klakauu nye, pas balik dr kolam renang, balik cite kt ayah aku, ayah aku lak yg fobia nk trun nk g smyg jumaat, padahal masjid as syakirin tu doket jek...tp pasal ank brnak dia dh terstuck dlm lift, ayh aku lak yg fobia lebey2.... kalu x, ayah aku tu, amne boley duk sajek2, mst nk keluar g jenjalan, ye la org dh biase buat keje, bila dh terkurung tu, badan tu nk tido je la, nk g smyg jumaat pun ayah aku tggu akak n abg ipar aku balik, br berani dia nk turun....hohohohohohoho...gelak sikit utk ayah aku.... igt kan lift dah ok kan, sekali before ayh aku nk g smyg jumaat, emergency alarm bnyi lagi, lift rosak lagikkkkk.... ayoyo... datuk K, sila improve sistem lift anda, perbesarkan agar capacity lebih byk k...huhuhu..... then abg ipar aku dah ada, maka berani la ayah aku nk turun, tp ada bdk kicik yg kasi main2,pegi tekan habis butang lift tu sampai tgkat 25...hahahaha...abg ipar aku cite ayah aku dah cuak..pasal lift tu patutnye turun bkn nye naik kan... adei la...

sekian.............

0 comments: