CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Monday, March 22, 2010

KERTEH -> KL -> N9 part II

Salam…..

Kita teruskan dgn penjelajahan part II k…. kita lupakan sejenak kisah Kl…masuk chpter negeri Sembilan…….

After my sis habis je meeting, around 5 pm kitorang check out from the hotel, and straight away to the Sime Darby Medical Centre, utk ziarah sis in law dia yg kna demam denggi, poor of them, pasal laki bini kna demam denggi and anak lak terpaksa ayah mertua akak aku jaga…. Let’s pray for their healthiness…amin…….

After dah menziarah dorang, pas smyg jamak, kami trus bergegas ke Kuala Pilah lak, pasal motive utama nk g jenjalan, nk g sini la, pasal ada wedding di sana.. area pukul 8 lebey kami bertolak n sampai ke kuala Pilah around 10.30 malam… on the way nk samapai ke kuala pilah, kt jalan baru tu, area Bukit Putus, kami ternampak satu accident yg membabitkan 2 buah kereta… dan aku ternampak 3 badan di tepi jalan, salah satu badan yg aku nampak tu budak… aku xthu still bernyawa atau tidak pasal gelap…and keadaan dua buah kereta tu agak teruk, habis remuk… and aku tahu yg rupe2 nye badan yg aku nmpk tu dah x bernyawa bila aku bace paper hari ahad….. Innalillah, dan alFatihah utk mereka…..

Ishk…naik seram lak aku pasal2 ni seme, ok la kita loncat masuk part happy la skit yek…then dah sampai kt kg kakak ipar aku ni, maka kami dijemput makan oleh tuan rumah…. Menu dia nasi putih and ikan masak lemak kuning kottt, sayur goring pun ado…hehehe x sure ape name…makan je tahu kan…. Yang ponting marbelessss hoooo pasal podaihhhhh….. masakan N9 kalu x podaih, bkn la tu yek dok? Pastu, u olzzz nk tau…tgh syok2 mkn tu tibe2 kami terdengar sorg pompuan bg salm…dah org bagi salam make WAJIB la kami menjawabnye, ye idok???hehehe…. bila aku pusing je belakang, rupa2nya si Julie Dahlan yg bg salam td, uishkkk seksi x hengat kooooo… lupa nk bilang yg ank saudara kakak ipar aku ni kahwin dgn ank lelaki Julie Dahlan, si Hairi… so mlm tu sempat la aku bersalam dgn adik dia, kurus keding u………..ahahahah kekdahnya salam dgn artis la ni kunun2????? Yang adoooooo jo haaaaaaa……. Gile glamer idok lerrrrr eden…………

Dah siap mkn kan, aku g round2 kt umah tu, tgk pelamin berbagai, cantik kooooo pelamin dia…theme merah hitam…sewa lbh krg RM700, murah seyhhhhh…. Khemah makan lak pink putih, dia punya luas x luas tmpt mkn, aku rase ada la dlm 200 lbh org blh mkn sekali gus kottt…. Menu dia lak, perut masak lemak, rending daging, ayam toying berempah, ulam2 n nasi myk serta nasi putih… desert pun ado…dadih n cendolll…..nyum3…cma yg perut tu je aku x nyum3…. Tidak…x mo x mo…. Hehehe….. kata kan tidak kpd perut lembu…..

sekian

0 comments: