CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Thursday, September 30, 2010

penat ya ampun

salam korang...

penat masih terase...esok dh hari jumaat.. opssss sebelum tu maafkan ambe krna dh memandai kata hr ni dh hr jumaat huhu...ter awal satu hari la plakss..see penat nya pasal, da lupa hari..

esok sbnrnya abang aku wat makan2 skit, sempena naik umah baru dia tu...so xkan la sbgai close family mber ni ha xmau g tulun2 tgk kan...make nye merempit la aku ke sana dgn ma aku,dekat je pun, dlm 10 min jek..ke x sampai...hehehe.....ishhh xthu la saye dgn jarak2 n masa ni...

smpai kt sane, ngam2 dorg nk basuh ayam utk di goreng...bawang dh siap kupasss....fuh terlepas dr azab bawang...hikhikhik,...utk yg xthu, n dgn vangge nye i bgth, i mmg pembenci bawang yg tegar...hahaha, kalau ada bawang dlm mknan, sah2 mmg tu la keje aku dlu b4 aku mkn, duk kutip bawang then ltk tepi pinggan, if ada hantu bawang yg nk, make dgn rela aku bg kt dia...huh...dun like....bau rase, seme la..

pastu kan dgn bila nk koyak bawang tu, mst kuar air mata, dah buat drama air mata lak time masak...tapi tu cite dulu...skrg wa sudah expert maaaaa, kupas bawang, small matter jek...no more tears.....tp kalu kena bawang yg power tu, blh tahan gak mencurah2 jatuh air mata aku ni..lagik2 bwg bombay yg kecik2 n kaler ungu pekat tu...fuhh ya salam...mak kalah dgn bawang tu... hehehehe...


eh, ape dh melalut masuk bawang ni...kt mane tadi...haaaaaa...kt ayam kan...then aku pun singsing suar n baju...eh baju lengan pendek, xyah singsing kot, jap g ala2 sleeveless la plak...hehe..x seswai dgn karakter bertudung gtu...peace yooo....

tp kan, dh selesai menggodek ayam2 tu, tibe je mase nk goreng, sempat 3 kali goreng je kot...amik ko.......... hujan turun lebatnye....dugaan...... habis lenjun tukang goreng, aku n mak aku la tu....... alahai....ape la nasib, nk buat mcm ne kan...antai timur dh nk masuk musim hujan, so redha je la.....

maka tmpt goreng terpaksa di ubah dmi faktor kebanjiran air dlm minyok tdk berlaku....plus nk ke kna petir time hujan2 tu...hehehe

sudahnya, dkt kul 5.30 br siap goreng...adei...bila sejuk2 ni, makin rapat lak aku ke kuali goreng ayam tu, nk dekat dgn api...hhahaha....sengal, tp best wooo...hilang sejuk plus baju yg lenjun...

ok next part esok lok aku cite, if rajin n larat la...hahaha

0 comments: