CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Monday, December 27, 2010

Ikan keli yg geli

Salam…..

Semalam aku pegi beli ikan keli ko…pastime in my life..

Biase aku makan yg dh readi in pinggan..hahaha

Sodap wei ikan keli..satu satunya ikan air tawar yg aku makan..huhu

Makanya menapak la aku gi pasar, ate nk g beli ikan kan..

Ko tau bape hinggit sekilo??? Ko tau??? ko tau???

Huh, meh cik shida al gojas nk bgth, kt kg aku ni RM7 sekilo…

Xtau la harga mahal ke x…pasal x penah beli b4 ni kan…bkn pe nk bgth korg yg thu harga ni nk tnjuk bukti aku penah beli..hahahaha

Dlm sekilo tu dpt la 4 ekor ikan, 2 saiz besar, 2 saiz sederhana…

Fresh ko..hidup2 lagi ikan tu masa beli..xda yg mati ok…

Tp tu la kan..pempuan…..

Masa yg tkg jual tu agkt jaring nk amik ikan..aku lari jauh2..

Buatnya ikan tu loncat2 kt aku..xke kes naya???

Sblum aku terloncat2 kt pasar tu sambil hilang unsur2 vogeh aku

Lari siap2..hahaha…. sblm lari tinggal kan wasiat…eh eh eh pesanan….

“bang, sy nk sekilo ikan keli,and boleh bedah terus kan ikan tu??”…

Abg yg baik hati cakap… “boleh je dik, anything 4 u sayang… ”

Aish abg ni over tau…main sayang2 lak dgn ai…

“Dah tu abg bg la lagi sekilo free boleh??? Aku angkat2 kening jenna jeans aku”

“bila dh postmortem ai dtg amik tau bang….”

Ok2, ni bkn kisah sbnr…byk je adegan ngada2 je aku tmbah..hahaha….

Yg betul nya, mmg boleh trus postmortem ikan tu…so ko dtg g amik je la

Tp dh namanya pempuan hati easily fragile, plz handle with care ni, xleh tgk bnda hidup di matikan…hehehe…bkn pe ai alergi skit dgn sembelih2 ni..hoho…

Makanya aku lari jauh2 sampai gunung everbest, tggu abg tu postmortem ikan keli aku, dh siap aku pun dgn tigerwalk pi bayar…hohoho…oh dunniyaaaaaa, senangnya hidup….

Tp…………cite x habis di situ ye kawan2….

Ko tau ae jadi masa aku nk amik ikan tu?????

Ikan kalu kita siang, mst buang segala isi perut kan?????????

And kompom x hidup dh pnya…

Tp ikan keli ni mmg liat nk mati….ms abg tu bg ikan kt aku boleh lagi ikan tu terkekek2 nk salam dgn aku…waaaaaaaaaa awat hang hidup lagik….

Aku dh tergeli2 kt ctu dah…sudahnya aku bagi mak aku pegang, dr duk tersembul kepala mintak autograph better aku bg mak aku pegang…sambil berdoa jgn la duk menari ala2 moon walk dlm raga moto tu…aiyoooooooo, mungkinkah roh MJ meresap dlm ikan keli tu????

Siyes wei, ms bwk harley debiksen aku tu, aku ,langsung x tgk ke raga tu, bukan ape duk menjaga tingkah laku agar x hilang kevogehan aku tu…control muka bebeh…..

Sampai kt umah..elok2 je aku nk kuarkan brg2 lain, ikan tu diresap lagi semangat MJ…

Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk……trus aku kuarkan suara yg aku simpan nk beradu dgn syafinaz selamat utk pertandingan, arghhhhhhh…

Habis juri2 sebelah umah aku bagi markah penuh ko…hmmm terima kasih ikan…aku dpt award best….sambil junjung2 saporters dr kaum ko gak….dgn muka merah menyala kalah warna2 baju redmummy….

Siap ko….trus mak aku bersilat dgn baldi, air n garam…

Hahahahaah, aku campak ko dlm tu….gelepor la ko di ctu sblm akn di cincang doploh kali..hahahaha…..

Dkt 30 min gak ko nk tumas yek…sdhnya…hari tu aku kenyang beserta pakej perut buncit dgn isi2 mu keli..hahaha puas hati aku…

Oh ye…abg kt pasar tu nk bg ikan tu senyap masa nk postmortem,dia bgth dia x pukul kepala ikan tu pasal sat g hancur….tp dia rendam dlm ais n garam..so senyap la jap…dah senyap…ala2 bius….maka doctor pun buat la operationnya…dan mmg x hanyir pun brader tu siang..pandai la abg… upah siang ikan pun x amik….berkat hidup abg..amin..

Nati sy g beli lagi yep…..dgn syarat, pkul 10 sy pegi beli, pkul 2 ptg baru amik..so ikan dh x kna meresap semangat MJ lagi….

Sekian…….

1 comments:

CIK TOM said...

cik tom dtg bc artikel ;)
ikan keli best...