CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Monday, December 27, 2010

sayang ku accident





Salam…

20 dis yg lepas, lbh krg jam pkul 1 aku masuk bilik nk tgk kot2 ada ke x msg, since aku tinggal hone dlm bilik kan…kan kesian baby aku tu, lgsg x g jengah kan, jap g cari batu belah batu bertangkup lak…huhuhu…

Sekali aku tgk ada 1 msg from my bff…

“yang, aku accident…langgar orang”..

Haaaaaaa….terus aku dial kawan aku tu,dia ckp dia ok jek tp kete dia la yg teruk

Aiyokkk, cayang, ko bikin ai hilang jantung jap, nasib smpat di sambung balik..kalu x dh arwah kawan ko ni….

Based on the story…

Pakcik ni nk masuk lane kanan kt endau nun…bff aku ni duk lana kanan..

Sekali pkcik ni dr lane kiri nk masuk lane kanan , x bagi signal x bagi ape2, trus zapppppp masuk kanan..bff aku ni pnya la terkejut asal tibe2 masuk kanan kan, ape lagi dia tkn la brek tp mmg dh tertulis pkcik ni nk kna langgar dek myvi kawan aku tu…

Ko tau ape jd dgn pkcik tu? Dia pnya moto langgar belah kiri kete kawan aku, kete tu kemek…moto dh terseret….

N pkcik tu tersembam kt cermin kete bff aku..trus kemek bumper kete bff aku…

N nasib baik pkcik tu penunggang motosikal yg berhemah gak dgn memakai helmet..kalu x ada yg koma kot pasal pas dia tersembam kt bonet bff aku tu, dia pnya kepala hentam cermin depan kete lak…

Kawan aku dh cuak pasal ingat dh parah dh pkcik tu, sekali elok2 je pakcik tu bangun pi kutip barang2 dia yg berterabur…

Erk…pkcik mmg hebat la, smpt lagi kutip brg2…

Sdhnya, pkcik tu ke hospital, kna la jahit skit2 kot, bff aku n her member ok jek, xda ape2 cma trauma je pasal tgk live kan org duk tersembam dpn kete…ohh ngeri…

Ko tgk bumper tu kemek kan..samada bontot pkcik tu mmg hyper keras atau kereta buatan Malaysia terlalu lembut???

Oh cayang…cian myvi ko, nasib ko xda pape kan..

Tp Alhamdulillah, bff aku xda ape2, xleh aku bayangkan kalu jadi ape2 kt dia okeh…

I can be crazy sat….bff aku sepanjang zaman tu..luv u cayang….

Next time, drive carefully tau yang…

Erk yang…xda ke sape2 amik no plat??? Wat no ekor wei..

Mane tau no tu ada ong???hehehe

2 comments:

SINGALAUTMETRO said...

syukur tak cedera...lain kali lebih waspada..

SINGALAUTMETRO said...

syukur tak cedera...lain kali lebih waspada..