CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Tuesday, March 8, 2011

aku melayu dgn campuran cina

assalammualikum.....

cantik kan...ok selingan je ni


aku xthu la ni mmg dah jadi kerak or ape kan..
aku rasa melayu ni kan... aishhh serba x kena aku nk taip ni....
nak kutuk lebey2...bangsa sendiri...tapi tu la....
sepanjang aku ikut rmbgn ke melaka - kl...
aku tgk ada 2 habit melayu ni yg aku x bape nk kenan skit...

1. let say rmbgn ko tu 3 hr 2 mlm.... then ms awal2 ko naik bas tu ko duk barisan depan...
makanya bila ko dah duk ctu..means samapai ko slmt smpai kt umah la ko duk ctu...xleh nk duk seat lain  bila ko adjust tmpt lain.ko akn diperli.... eh nape duk sini.... td duk kt tmpat lain kan???
hello ....... ada nama ko ke kt sini?? ke ko dah beli seat ni...n bila smpai destinasi ko cabut kerusi tu... lagipun rmbgn tu FOC ye ank2...so xda issue dia bayar tix or not... bengang x kalau jadi kt korang mcm tu??? smpaikan ada mkcik ni gelisah bila dia tukar seat then kwan dia ni duk potpet2 pasal duk seat dia...
ya Allah...nape la ko sempitkan fikiran tu...relaks la..mcm la kerusi tu ada emas kan... yang syg sgt nk bg org lain nk duduk...atau aura kerusi yg ko dah chop tu luarbiasa????

2. yang kes ni pun satu hal.... aiiiii, dorang xleh nk tgk perempuan yg pakai spek mata hitam..
lagi2 kalau yg jenis besau pnya yg kalau boleh nk kaver satu muka tu....
aiyooo...perli2 lagik...hei tambiiiiiiiiiiiiiii..... panas, silau la wei... kalau buta mata aku, ada ko nk tanggung cost operation tu nati????  ada? kalu ada, meh sini aku nk buat list penderma....


hah... cth mcm aku ni.... ada satu incident tu.. yg mane jadi kt aku sendiri...

masa dlm bas....cuaca tgh panas, aku pun kuarkan la payung hitam aku ni...
sekali kan ada mkcik yg seat dia dpn skit dr aku..terpandang la belakang...n dr gerak bibir dia...
"besar nya....", ala makcik relek la...sy x mintak pun duit mkcik utk beli spek ni...
then 2 3 kali duk tertoleh2...aish...mak dh stat panas...tp cool bebehhhhhhhhhh

sudahnya...xlarat aku nk layan pe'el2 manusia  ni...
sekian post yg lari dr tajuk..hahaha

0 comments: