CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Sunday, March 13, 2011

eii sangat x seswai sungguh

assalammualaikum semua...

hari ni entry xtau la endek ke pjg..haha...
tuan umah x berapa sihat....
duk sok sek je keje...kalau salah tunduk jek..terus keala berdenyut mcm nk pecah...ooooooooo....

korang nampak x tajuk yg di atas tu...
sbnr nya tu pasal couple yg x secocok..
yg mane orang selalu duk ngomel2...
"ei...ko tgk x laki/ bf/gf si enon tu??? x secocok langsung"

sbnrnya...korang pernah terfikir x, masa korang duk mengata ke enon tu
korang pnya bf/gf lbh krg x status dgn ape yg korang kta kt dia tu??
janagan la disangkal jodoh org lain, unless dh nmpk psgn dia tu mmg kategori xleh wat suami/isteri..

korang ni tgk orang berdasarkan muka or appearance je ke?
first impression terus buat korang pnya judgement yek...
x bermakna muka dia mcm muka pembantu mona fendi, bermakna dia tu jahat..
n x bermakna muka si lelaki tu x ensem, maka pasangan nye kna cantik jugak..
ape akan jadi dgn manusia2 yg muka dia x berapa nk masuk dgn kategori korang tu...

aku sbnrnya agak bengang bila dgr bnda gni
pasala aku selalu ingatkan ke diri aku sdri.. walaupun adakalanya terbabas terrrrrrrrkata gak..hehehe...
jgn kutuk psgn org lain...
karang kna kat diri sendiri...
org lain lak kutuk..depa nk kutuk, kutuk la..
jgn aku lak nk masuk...


bese nya aku bg jwpan mcm ni jek bila dorang stat nk judge couple org lain...
alah...kita xthu org kata ke kita lagi hebat agaknya..so jgn kutuk...
ada x utk terfikir..apabila seseorang itu telah diertemukan dengan seorang lelaki, maka telah ditetapkan nasib mereka oleh Allah SWT, samada kekal atau x.. if terputus di tgh jalan maka adalah jodohnya dgn org lain..yg lebih baik dr sebelum nya, ataupun mungkin perpisahan itu sebagai cara utk mereka memperbaiki hubungan mereka balik... dan kita sngai ummat islam, jgn lah pula nk mempertikaikannya..

dan sekiranya jodoh itu kekal sehingga akhir hayat...jangan la korang yg mulut x berapa nk kekal tu duk kutuk2 pasangan tu..korang mmg x nmpk kebaikan pasangan mereka..hanya yg memahami saja tau pasangan mereka masing2..siapa kita utk judge dorang...
kenali mereka dlu...

muka buruk x semestinya, perangai buruk jugek..
terima kasih....

0 comments: