CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Tuesday, May 3, 2011

duit macam air jek.....

Assalammualaikum semua...

kome buat pe hari ni? aku br je pas t'cucuk pensil dlm mata aku..huhuhu..
sakit ok..nasib x bute..kalau x, jd la minah selamat aku mlm ni..
mcm ne la blh tercucuk, xtau la aku...
let me rewind balik..hmmmm...
nk tgk muka kt cermin...kt cermin ada bekas ltk stationary, then aku tunduk...tetttt terus menikam mata aku..pensil tu cun2 je hanging jap dlm kelopak mata aku...nasib aku x panik  sgt, kalau x, harus terus ke kornea aku...huhu... Alhamdulillah, masih diberi kesempatan utk melihat gna 2 mata lagik..
eh ape ni, cite x kena dgn tajuk..huhu...

baik2...aku masuk point...korang tahu x nilai mas skrg ni naik mendadak???
hr tu ms aku pi kedai mas, ada kerja la skit kan, aku ada la terdengar mkcik tu tnyatokey kedai mas tu, nilai mas skrg brp?? then tokey tu jwb, utk mas 916 lbh krg RM360, while mas 10 RM390++, almost RM400!!!


pergh...gile mendadak, hr tu ms awal bulan april aku g, mas 916 dlm RM 338, ni x smpai sblan naik lagi..ishk3,,kaya la tokey2 mas ni seme dok???

tapi kan,dalam harga emas naik mendadak2 tu, aku tgk org yg nk beli emas ni, x jugak surut2, menandakan rakyat malaysia ni xda la miskin mane kan..hari tu aku tgk, dia bwk satu family pi beli brg emas, ank pompuan ada 2, emak dia, then laki bini, seme sambar utk diri sdri..utk cucu pun dia beli gak..aku agak dlm Rm 5 - 6 ribu gak kot sekali beli tu, x termasuk yg nk ditempah, 2 3 tahil gak aku dgr nk tmpah..huhu..

dalam hati aku ckp..kalau tlg bayar loan2 aku ni best gak kan..hahaha, mcm tu jek bawak kuar duit utk di bayar....

hasil dr curi2 dgr conversation dorang, aku dpt tahu yg harga mas hnya akan turun bila nilai Dollar naik, means skrg ni kan dollar tgh jatuh kan, so nilai mas akan ambil alih la..so sape2 yg ada pasang niat nk beli mas time murah, rajin la ko tggu nilai dollar naik..kompom nilai mas turun...

p/s: aku, mmg x la kan..mmg bukan peminat emas..i'm more to SILVER..hahaha...
tp minat gak mas... tp  EMAS PUTIH...ada berani nk minang aku pakai mas putih??
sah2 xda tu......hehehehe

4 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..semakin mahal ye harga mas.

ShidaGhazali said...

a'ah kak..makin mahal....
terkuzat dgr harga...ermmm, nasib la para lelaki nk membeli brg kemas utk bakal bini dorang nanti..hehehe

Haniza Mohd Yazid said...

seram dgr citer tcucuk pnsel kat mata.. (alamak,lari tajuk juga,huhu)

ShidaGhazali said...

haniza: heeheh, kealpaan membawa padah..ecehhh, xtahan ayat...
nasib x buta kan..hehe