CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Thursday, May 5, 2011

mengejar cinta mu...

Assalammualaikum...

lately aku terfikir, best ke x eh, bercinta SELEPAS kahwin? dia pnya feel tu ada sama x dgn bercinta BEFORE kawen...
kalau bercinta sblum kawen, kita blh la kan kenal pasangan kita dulu tu dok??? kenal hati budi masing2, then dh thu pe'el masing, if serasi,n mmg ada jodoh yg kuat, maka kun fa yakun, kahwin la pasangan tu..ke aku nk jd mcm ni???


to be honestly, buat masa skrg aku x yakin dengan percintaan selepas kawen ni...
ye korang boleh kata aku ni paranoid atau ape2 pun..tapi setakat ni aku x sanggup lagi nk amik risiko bercinta slpas kawen ni.. 

kalau pasangan yg kita kawen tu ok, Alhamdulillah la kan...buatnya macam penjenayah jekkkk...ape ko nk jawab??? aku x mo kawen byk2 kali..sape yg nk kawen byk2 kali kan, except lelaki yg nk tmbh cwgan...
lagipun, sape yg nk kawen dgn aku byk2 kali ni??? u tell me....dapat kawen seklai tu pun Alhamdulillah..ada gak yg sudi , n blh terima seadanya...
eh ayat aku ni mcm aku dh kawen je kan..hahahaha, baik2, sy belum kawen lagi..ni perumpamaan jek...
jgn bimbang lelaki2 di luar sana, korang masih ada peluang utk masuk meminang aku... cincin mahal2 xyah, aku x minat emas pun, cukuplah sekadar EMAS PUTIH....muahahaha...

ok2, i always run run and out off the topic..heeeeeeeeee....:)

back to the topic...tp xla semua org akn dpt lelaki mcm tetttttt kan..ada gak yg bahagia even dorang bercinta pas kawen..contohnya mcm BFF aku ni..dia dgn hubby dia mmg x bercinta pun before kawen, dorang knl dh lama, tp disebabkan BFF aku ni dh ada Bf time tu, so hubby dia ni juz berkawan biasa jela...n ckp bila perlu je pun...tp kalau dh jodoh kan...BFF aku ni break dgn BF dia ni...so status available kan, makanya dorang ni jd rapat, n x lama pun dorang berkawan, dlm 2 3 bulan je kot..then dia suh hubby dia pi merisik, n bertunang semua, bln 5 thn lepas dorang kawen... la ni dh dapat anak pun...korang boleh tgk anak dorang yg skrg ni, senget bahu aku kalau dukung dia...


seme gmbr mcm biasa klik2 dr Google

tp sbnrnya, bercinta sblm n slps kawen ni, masing2 ada kelebihan n keburukannya..
x semestinya bercinta 10 thn, then kawen, korang dh blh anggap korang dh faham couple korang tu, ada org kata bercinta terlalu lama boleh buta kita jd lemau...aku sbnrnya setuju, bkn pe, dh terlalu lama korang bersama as a kekasih, so bila pas kawen, nikmat bercinta tu hilang sikit demi sikit compare yg baru je bercinta...coz bila dh lama sgt bercinta..korang dh xthu ape lgi yg baru pasal hubby korang tu..

well ni pendapat aku je k..jgn lak pasni serang2 n kata aku ni mcm2...sedih ai nanti...hehehehe...
tp bg aku bercinta slpas kawen blh, tp plz make sure yg lelaki tu btl2 seorang yg mampu membimbing kita..jgn kita sama naik terpesong akidah dek buta cinta ...

hehehe, entry aku ni ntah hape2 je kan...ayat lak mcm skema gilosss....ape2 pun, harap2 fhm la kan ape yg aku ckp tu, yg ada yg terkena tu, sumpah aku x refer ke mana2 pihak pun..unless cite bff aku tu, yg tu mmg btl.. mintak maaf if terasa yek..


2 comments:

rosniza said...

bercinta lama2 menjemukan..

tapi ai suka..

hikhik..

ShidaGhazali said...

rosniza: tu atas masing2 pnya choice..yg penting kebahagian yg di cari kan..