CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Wednesday, June 8, 2011

selamat pengantin baru lia & jeriey

Assalammualaikum..

sekarang ni dh masuk musim kenduri kawen kan..ye la cti sekolah pun dh nk habis ni...
time cti sklh ni msti ada yg x berasap dapur tu kan..heheheh...duk meminyakkan diri..huhuhu..
aku pun sama..tp x byk sgt la, dlm 2 kenduri jek.
fuh...nasib x banyak...kalau x, rabak poket ni nk salam kaut(hulur duit..hahah) n beli hadiah bagai..ni ikhlas ke x ni hah??ungkit je tahu..hahhahaa

so one of the kenduri of kos la yg as aku mentoned tu..lia n abg jeriey..
dorang tunang bulan 9 2010,so dlm 9bulan gak kot dorang bertunang before mengikat janji utk berkahwin seterusnya menghalang dr perkara yg x baik dr berlaku..Alhamdulillah...

so on 2 june 2011, malam jumaat, jam 2211, lia n abg jeriey selamat diijab kabulkan n sah menjadi suami isteri..hilang dh semua debar2 n berbes tu....sblm nk di akad tu..masing2 cuak je muka... and dengan akad yg sah..sekelip mata dh sah jd isteri org..fuhhh..br blh senyum lebar aku tgk cik lia kiter..eh silap..dh bergelar puan ek..huhuhu..

hmm...nabila menjadi sguh mantera yg kita bc tu..yg antara kita berempat..lia dlu yg akn kahwin..pasni turn sape lak???hahhaha, acu sebut nama aku lak..kot2 menjadik..hahahaha....
menggatal betul nk kawen ni....baik sila jgn layan ayat gile2 aku ni..heheh

meh la..kita tgk gmbr..duk bc ayat merapu aku pun dok guna gak kan..heheh

muka pas sdh mekap..gmbr b4 mekap ada..tp terpaksa disimpan..coz jaga aurat seorang wanita beb..hehe

 aku mesti la wajib amik gmbr dgn pengantin..hehehe

 salaman pertama selepas sah...

 kucupan sang suami utk isteri

tok kadi yg menikahkan mereka..juga yg menerbeskan mereka gak..emmm juga yg lama bg tazkirah..hahaha tersengguk aku nk tggu habis..bertuah betul bkn nk dgr elok2 utk ilmu didada..hehe

 purple in action....
 i give all my love for u....hubby...
pengapit muka x semenggah..jgn di pokus kt muka aku..tp muka pengantin jek... aku kna aksa jd pengepit dorang..hampeh mu lia..ada makna suh aku bertempek tu..xpe2 nasib kawan..aku turutkan aja...

gambar byk lagi sbnrnya..tp ko tau je la nk upload dlm blogger ni..bercinta nk nunggu..aku update ni pun sempat makan karipap 5bijik..nk tggu sekeping gmbr di upload..hehehe

dan sebenarnya..jadi AJK x bertauliah kenduri ni sgt penat ok..even aku yg x banyak buat keje pun dh lembik dh..smpai bila aku nkbalik umah tu, aku bwk moto, mcm nk tido atas moto tu gak..aku jatuh tangga kes mengantuk yg amat...demmit..habis lebam lutut aku..haha..aku xtau la pengantin n parent dorang mcm ne..aku ni pun mcm nk fensan dorang lagi la...oh tidak..

utk pengantin...aku doakan agar korang bahagia smpai akhir hayat disamping dikurniakan anak2 yg comel n solehah, serta sabar menghadapi dugaan dlm kehidupan ini..amin..

2 comments:

BeLLa BeLLa said...

hahahhaa..mulut aku kn masin!

mu nk suh aku doa gk ke?????

tp aku cm bau nasi semek dlu kot bru mu pnye...hehehehe

ShidaGhazali said...

coi la mu ni nabil..doa la aku dulu...sian ke aku..kekgi kawen lewat2 ngat..terlepas due date der..hahahah