CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Friday, June 17, 2011

tahniah: slmt pgtin baru

Assalammualaikum...


tahniah utk kazen aku, faizal n his wife..(lupa lak nama..hehe)

dgn sekali lafaz, sah jadi suami isteri on 10th jun 2011, pkul 5 gtu kot...
wife dia ni keturunan kemboja,, so ank korang nati mix cambodian la yek..hahaha...
well ape yg aku tgk masa aku pi umah pengantin pempuan..mmg mcm cina org kemboja ni, dgn kulit putuh nye..laki ke pempuan ke seme kulit mmg cun habiss..tergoda aku yg sememang penggoda tergodaaaaa..hahaa..

gmbr ms akad nikah aku xdpt nk amik since aku cuti..so aku duk diam2 kt luar..huhu...
after solemnization tu, ktrg dihidangkan dgn nasi putih, sup GEAR BOX, kerabu apr tah, dlm tu ada beras goreng, ayam, ulam n suhun, then smbal belacan..

memula tgk menu aku mcm xda selera tau, coz aku jenis manusia yg x suka makan nasi putih dgn sup , coz aku akn feeling mcm mknan kt hospital jek..huhu, maafkan aku yg selalu terlebih imagine ni..haha. tp maybe pasal cuaca hujan plus makan ramai2, jadi mknan tu sgt sedap..

n apeyg aku perasan pasal mknan kemboja ni, makanan dorang manis, ye manis..even sup n sambal belacan dorang pun manis..org kemboja mmg suka mnis ek??

n esoknye, dlm kul 2 lebih gtu, ktrg pi lagi ke umah pengantin untuk sanding, tp x sanding pun, juz gambar2 gtu jek..n menarik nye dorang bagi telur itik yg dimasinkan as a door gift dorang, ye labiasanya aku dpt telur ayam tu jek,tp lain lak..my BIL expect dpt telur pindang since johor kan, tp byk la telur pindang eh..lain2 culture, cambodian main telur itik jek..hahahaha....

 hmm, duk tepi org kemboja makes me look alike cambodian too..hahaha
pink mereka hr itu... mcm janggal je kazen aku in ink..hahaha

and hr tu gak, b4 rombongan lelaki smpai, fmly ktrg smpai dlu coz sewa umah lain2 tmpt kan, sempat la aku duk ngumpat ke seorang wanita ni..aku x ngumpat pun, cma gelakkan dia, tp SIL aku lak perasan aku gelak ke wanita ini..hahahaha, trus berjemah buat dosa...n mak aku lak berdesup bg ceramah free di tepi jalan..fadan muke aku..sekian..huhu

0 comments: