CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Sunday, June 26, 2011

wordless sunday

Assalammualaikum... selamat petang(ke nk taip malam??hehe)


aku kan........ tadi pagi aku bgn awal...then pas semayang subuh, aku gosok baju kurung..then kan aku mandi....

ok ni rutin aku kalau aku terpaksa bangun awal2..aku dh lekat tabiat kalau nk mandi pagi2 tu mst pas aku smyg subuh, bkn nye nk mandi dlu br smyg..ishhh, not good not good not good....

eh eh eh...aku bersiap awal2 ni nk g mane lak?ye la kan, coz aku ni kan semenjak pegang jawatan pengerusi cuti2 tanam anggur ni, pas subuh je terus masuk tido balik..kalau cuti ..oh lagi la heaven..straigt jek..hahah...baiklah ciri2 wanita yg hampir kna rejek di mak mertua..

ok, back to the story...
sbnr nya aku dh terlalu kecewa dgn majikan2 di malaysia ni, maka dgn berat nanang aku paksa diri aku utk relakan diri masuk GIATMARA...hehehehe...
aku amik kursus Fashion&Design..so sape yg berani nk letakkan kain mereka di hujung gunting aku, sila kan...aku sukaaaa..hahaha

tp tujuan aku nk masuk benarnya nk amik course bakery n confectionary since aku minat buat kek2 ni sme, tp giatmara yg offer course tu bapak jauh lak, area seberang takir nun...umah aku kt marang, so it takes 45 to 1 hour to go there..mak aih...hari2 gtu mau patah pinggang aku.. and yg aku amik skrg dekat sikit, kat Batu Buruk, dlm 20 minit jek...

korang...aku dh melencong sikit..ok, aku sbnrnya ada orientasi tau utk course ni..tp pnya la excited aku ni agaknya... orientasi aku yg patut start 3 julai,  aku pi hari ni!!!!!!!!!!!!!
oh tidakkkkkkkkkk, padan la ms aku sampai sana, xdak sorang pun yg aku kenal, n aku terserempak dgn bakal cikgu aku..malu2 hamster aku di ctu...sob3... oh aku dh korbankan tidur ak..huhu

pastu dh alang2 aku kt bandar Kuala Terengganu kan..terus aku berdesup ke pasar payang jam 7.45 pagi ye u olzzz...perghhh sejarah dlm hidup aku..di pagi hari menapak ke pasar...huhu..
nk cari udang baring (udang geragau) dengan kacang soya... nk try buat homemade soybean...hehehe... murah je kacang soya tu, 1kg baru je RM3.50..tapi aku beli 1/2 kg jek..nk try dulu, dh jadi kang aku buat biz susu soya...heheh..kat pasar payang, macam2 ko nak ada kt ctu..herba, kacang, rempah ratus, kuih n keropok..seme ada..so siap sedia dgn hayunan langkah kaki beserta fulus saja..hehe

sumber oleh penyumbang terbesar: Google

hmmm...soya dh direndam, mintak2 menjadi la..amin...

0 comments: