CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Sunday, July 17, 2011

masa utk serabutkan kepala...

assalammualaikum..

jumaat aku ada cite kan yg aku pi jawab exam PTD? kome tahu x PTD pe? pegawai tadbir diplomatik...
hah, tu la exam yg aku amik...



ikut dlm surat tmpt exam kt hotel permai inn, kuala terengganu..tp las min tukar tmpat..nasib la kwn aku bgth..kalau x harus menonong aku g stu...
jadinya pagi smlm aku pun merempit la ke destinasi baru..hotel grand continental..eh hotel ni lagik? first time amik PTD pun kt cni gak...

huhu, masyaAllah nya la sejuk..n aku lak lupa nk bwk pashmina nk kasi hangat...menggeletar aku kt dalam
nak je aku pi tutup ekon tu...huhu, tp kenottttttttttt..kang ada yg maki aku sat g..jd behave je la duk diam2...

eh lupa lak..dia pnya soalan..perghhh dh cukup buat aku panaskan badan aku..hehehe..
blh tahan gak la payah kan..lagi2 yg section A , bahagian ekonomi n pentadbiran negara tu...yg section tu mmg aku selamat tanda sambil tepuk2 amai2... kata x prepare kan..maka redha je la hitamkan ABCD tu..hehehe
seriously aku cakap, if korang nk jawab exam PTD..sila beli buku ni..mmg jawapan bulat2 dlm buku ni


tp yg best jawab part math la..heheh...laju je aku kira..laju kira la...betul ke x , xtahu la tu...
tp 2 soalan terakhir aku betul2 belasah..x sempat...masa jap jek..

then around 1.00 ptg aku kuar, suppose kul 1.30 ptg habis utk esei BM, tapi tu la..sejuk kan..so cepat je otak n tangan aku bekerjasama utk habiskan..gagaga....

dah solat n makan ciput2 jek..ye la kedai makan dgn hotel x berapa nk dekat cmpur lak aku malas nk kuar...makan roti je la..kasi alas perut kan...maka kul 2.30 aku masuk balik.... tang ni best nk cakap ni...

1. oleh yg sebab aku bgth yg ekon mmg superduper sejukgilerbabas..so kebarangkalaian nk g ladies tu sgt tinggi..so sila kira kebarangkalian shida ghazali nk g tandas dlm pukul 9 samapai 3.30 ptg???hehe, jawab jgn x jawab...

ok..jawapan nya...3x jek.. 2x utk baiki tudung yg x semenggah, n 1x utk betul2 pasal ada hajat..muahahaha...
u know what? aku mmg alergi tandas hotel ni la... sumpah x suka...
part tandas mangkuk leh terima lagi..ada skill yg boleh wat kalau terpaksa kan..part pili air xdak yg aku x puas hati nim...jenis yg main sembur je tu..haiyokkkkk, x selera aku nk hadap toilet gtu...rela aku pi tahan je smpai sudah...

pasal tandas ni gak la yg berjaya aku wat essay english dlm masa 1/2 jam jek... masa yg diberi sejam..aku wat separuh masa jek..terer dok terer dok?hahaha... aku x terer u olzz, mcm bese english aku gaul2 kan  menjadi speaking cara aku sdri..bila time gni...bnda lain x ku hiraukan kecuali nk balik umah nk jmpa toilet aku..gagagaga...so dgn vangger nye mak angkat bontox pi serah paper kt pengawas..and aku senyum palimh manis aku bagi kt semua calon2 yg bertungkus lumus menjawab...babaiiiiii ai balik dulu.....

2. kisah dua lak..kisah yg buat aku bengang skit la..
bila manusia ni xda adab sopan mcm ni la jadinya... cite dia mcm ni...aku nk pi tandas, so nk tinggal henpon mcm tu jek..mcm was2 jek..ye la manusia ni kan..kita x thu perangai depa mcm ne lagi2 yg kita langsung x kenal....then bila aku nk masuk dewan tu...ada la sorg minah ni nk g tandas gak kot....dengan tak sengaja terlanggar aku sampai henpon aku jatuh...nasib la lantai tu dilapisi dgn karpet...so xda la besar mane efek gegaran tu...

tapi yg bikin aku hangin jek...boleh minah tu juz tgk jek, then blah without say anything...boleh???????
dah la ko langgar aku, then x cakap sorry ke, maaf ke...mmg x beradab la ko ni...aku yg kategori mulut lepas ni pun tahu mintak maaf bila buat salah...

niat dihati aku nk maki tau..tp mikir if aku buat gtu...aku sama je la dgn dia ni... perangai x sopan..maka aku diamkan jek..sambil hati yg bengkak...
tapi to that minah..sila masuk kelas adab dan sopan k... belajar balik tatasusila...


ok..enauf2 marah2 ni...
separuh hari lagi nk masuk ramadhan..so belajar kawal marah...hehehe

2 comments:

.:Wawa Awlas:. said...

"part pili air xdak yg aku x puas hati nim...jenis yg main sembur je tu..haiyokkkkk, x selera "

haaa..sama~~ x suke jgk yg jenis x de pili air...adoilaaa.. geli!

ShidaGhazali said...

wawa: kan... terbantot terus..hahaha