CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Tuesday, July 5, 2011

my sympathy for u...

Assalammualaikum..


i believed yg korang dh tgk video yang stuff kepshi lapkan ayam tu kt kasut dia ni kan..mesti ada yg terus blackmaillist kepshi dr korang pnya fastfood restaurant pnya list kan???ingat nk upload la kan video tu, sekali owner tu dah remove, takut la tu bila keshi kata nk saman bagai coz dh menyalahi undang2 SKMM (suruhanjaya komunikasi multimedia) katanya...



tapi ape yg aku nk citer ni..bukan pasal kepshi tapi still pada topik yg sama tp lain2 kejadian jek...
ni mmg betul2 kejadian yg aku nmpak,..yg mana aku bersyukur aku diberi peluang utk melihat kejadian ni..hehe

 nyum3,,sedap kan.., pakcik google mmg pandai buat org terliur..haha

as mane yg tahu kan, before this aku blaja kt UiTM Shah Alam, so masa blaja tu kerap la aku merayau dgn member2 aku... so satu hari tu aku n member aku ni pi la One Utama kt damansara nun...
make it short, dh puas jalan2, tgk wayang, habiskan duit tajaan PTPTPU, perut pun dh buat mogok suh isi dulu, so moh la kite ke foodcourt kan..which aku mmg suka g foodcourt OU coz sana byk choices ok..mcm2 mknan ada kt ctu...so menapak ala aku ke satu kedai, usha makanan ape yg nk makan kan..


tgh usha2 ni, ada la satu kedai ni yg dia jual roti canai tau..dan kebetulan lak masa aku nk order air tu, aku boleh lak terrrrrrrrrrrrrrrrnampak proses pekerja diorang buat adunan roti canai tu kan...

ok..adunan roti tu biasa jek, tepung gandum kan..tapi yg luar biasa di mata aku..mmg pekerja dia dh pakai glove... mmg pakai..tapiiii.... adunan tepung yang dia duk adun tu banyak, dlm besen besar tu...glove yg dia pakai tu takat pergelangan tangan dia jek,  tapi dia gaul tepung tu sampai dia pnya siku!!!

n lengan dia lak jenis banyak bulu (aku mintak maaf, BUKAN NAK HINA yek, juz nk describe), so korang bayangkan lah, mcm ne dia gaul dgn adunan tu melekat2 kt lengan dia...masa tu aku dh naik loya dh, coz aku dh terbayang KALAU lah ada bulu2 lengan dia yg masuk dlm adunan tu??? erkkkk.. masa tu aku kira bersyukur coz x pesan roti canai kat ctu,
terus berterima kasih kat perut kerana tastes kamu yg ok, coz kalau lapar nasi gak yg nk disantap..time kasihhh...

after kejadian tu, if aku g foodcourt OU lagi, mmg aku xkan beli air n mknan kt ctu..coz masih bermain2 lagik di mata ku ini..huhuhu...

dan aku simpati kepada yg dah termakan adunan tu...huhuhu
aku ni bukan la manusia yg overdose yang cerewet bila bab makan, tp bila dh aku nmpk dgn mata aku sendiri, mmg aku xkan makan la kan.gilo ape nk mkn mknan yg dh tercemar tu..hehehe

tp skrg aku x sure still ada lagi ke x kedai tu...ni bkn hasutan supaya mogok haram terhadap pengusaha roti canai di adakan pembersihan yeppp...hhehe...

saya mau hidup dlm negara yg aman....(eh tetibe closing mcm ni??)

0 comments: