CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Saturday, July 16, 2011

u look totally different...

Assalammualaikum..

hah, baca x tajuk kt atas tu? tu la first ayat yg kuar dr mulut interviewer aku masa aku gi interview kt petronas.. as a clerk cum secretary
mau x lain...dlm resume tempek gmbr bermata 4..bila pes to pes (face to face) ..aku kembali menjadi manusia normal...ada 2 bijik mata..ya itulah dgn kuasa teknologi... bila yg rabun boleh di kaver dgn lens...hehehe..

tapi sikit pnya hazab aku pakai lens tu..dh la nk boleh pakai tu berair air mata aku..ye la sedar diri yang mata tak beraa nk besar kan..mata nk pakai lens tu kna la bukak luas2 mata tu..huhu..tapi dh boleh masuk..sekali mata belah kanan aku macam x selesa....macam ada habuk bila pakai lens..yg belah kiri behave je lens tu...tapi aku degil x moh buang...coz xnak nmpk specky dpn interviewer(kononnya),n aku hdh lewat pasal aku tumpang akak aku yg nk g keje... eh aku ada ckp x yg aku pi interview kt opiz akak aku? satu building, tp lain department...

ok, mcm bese, aku ska cut cite...

disebabkan aku dtg awal...interview pkul 9, tp 8.30 pg aku dh terpacak kt foyer,dh register bagai... tggu dlm 10 min ada la staff depa mai bwk borang, suh aku isi... aku lak pnya careless lupa bawak pen... pasal tukar beg kan..ada yg tertinggal..sekali aku bawak kuar eyeliner!!! ok sila gelak....aku x marah..huhu

tgh aku isi2 borang seme..slow2 dtg lagi 4 org candidates... seme pempuan..
so around 9.05 pagi gtu...aku masuk utk dibicarakan..hehehe...
kusss semangat, pnya nerbes aku..sampai salam pun aku x bagi..xde adab ni..sila piat telinga dia ni...

maka perbicaraan dimulakan ..macam2 soalan aku kna tanya... ada jwpan aku main bantai jek...hahaha..asal jawab.... ada gak soalan aku wat bunyi mcm kesian..agar terdetik dlm hati dorang utk amik aku..hihihi..
oh yek...seme soalan 100% in english yep... akak ko ni x reti english..maka nk menjawab soklan tu..kita gaul2 dgn malay yek..hehehe....n dah jadi tebiat bila skiping ni..mesti akan tambah "lah" such as "then i should go first lah..".. huaaaaa, aku terkuar ayat "lah" tu. n punya terabur english aku, smpai one of interviewer gelakkan aku..cisssss..terus down bebeh... tp aku cover menten even muka dh mcm kna lenyek dgn pancake...huhu..

dekat sejam aku kna tnya...dr gaya duduk aku elok straight, tegak..jadi bengkok dah pasal lenguh plus sejuk yang hamatttttt.... suhu berapa depa pasang aku pun xtau la..nasib kaki aku boleh di kaver dgn meja..so xda la dorang nmpk aku duk kepit2 kaki dh...huhu...


bila dh dpt kuar..fuh lega gilos..azab dh habis..tp bila aku igt balik..mcm tipis jek harapan coz calon2 yg dtg..byk yg pengalaman keje dah, yg keje kt sykt sub petronas pun ada...xtau la korang, mcm ne result dia..aku bajet nk tggu seminggu jek..if pastu xda pape hint..sdri faham la kan...

abis i'view akak aku amik bwk naik opiz dia since aku xleh nk naik gtu jek pasal kna ada pass dia..staff je lepas.. so seludup la aku naik ke atas..hehehe..tau la rupa opiz akak aku cmne...

tapi kan........

sambung next entry...kang korang bosan lak baca entry pjg berkilometer kan..hehehe


entry ni auto publish...owner sibuk menjawab exam PTD...wish me luck ye friends

0 comments: