CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Saturday, September 10, 2011

berat3...ini sudah serius...ejen OSO diperlukan...

Assalammualaikum..

homak aihhh, berjela tajuk aku ni..sesuai la kan dgn isu yg akan dibangkitkan di dewan parlimen Kisah Shida Ghazali...hehehe


mari kita ke isu pertama yg kan di bincangkan...

kes prepaid ada tax 6% start 15hb ni..perghhhhhhhhhhhh sila borong prepaid siap2 sblm tarikh berkenaan...
nati namposyen out of ten ringgit kna putung u olzzzz...aish namposyen tu manyak tu nilai nye....kalau kol tu leh cakap 5min tu...if sesama line la kan..hehehe..

aishhh x patot la gov buat mcm ni...rakyat bkn nye seme kaya2..kalau semua kaya2 xda la yg gna prepaid ni , semua pakat gna line kata koooo...
lagi2 student..hmmm...mgkin agaknye gov dh pikir strategi utk kurangkan bajet kredit student..good job gomen....
xmo komen pjg2..nati kena saman la puloppppp



ok..next issue...ni yg paling best capur sedakkkk.....

Nilai Hantaran Kahwin Mengikut Harga Purata Terkini dan Status Pelajaran diSeluruh Semenanjung :-
UPSR, PMR/SRP : RM1,000-RM3,000
SPM : RM3,000-RM8,000
STPM/DIPLOMA : RM8,000-RM12,000
DEGREE : RM12,000-RM15,000
... 2ND DEGREE/MASTER : RM15,000-RM20,000
PHD : RM20,000-RM30,000

***TETAPI YG DEGREE KE ATAS KALAU XPANDAI "MASAK" AUTOMATIC AKAN DI TOLAK 50% DRPD NILAI BIDAAN***
- Sumber BERNAMA-


hahaha, amacam para lelaki... ada rasa kocek tu kembung x nk g bank in duit utk bajet hantaran je?
at first aku baca ni..aku dah gelak2...tgk kt wall fb BFF aku si nina...
yang x tahan if degree and above x pandai masak..akn di potong separuh nilai mahar tu...hahaha..
ni kes tax jugak ke ape ni?aiyooooooo

bagi aku...ni atas ikhlas sang suami nk bg brpa...nk bg biar dr kemampuan bukannya kemahuan..
ikutkan kemahuan..habis kering poket sang suami nk cekau membayar hantaran..
so, xyah la kot nk tinggi2 sgt...but in the end ko akan tanggung hutang smai tua buat pe kan..
xyah kot nk nunjuk2 yg aku punya hntaran superb, ko nyer ciput...

kita kawen kerana keikhlasan utk mendirikan mahligai yg kita nk bina sepanjang hayat..bukannya nk bina hutang yg menggunung...
u olzz kena igt yg barang skrg ni xda yg murah..seme mahal2..
so ape kata bajet hantaran yg tinggi tu kasi cut sikit utk bajet yg lain2 di masa depan..
coz we dunno wat will happen to us rite?

ape2 pun tepuk kocek tanya cukup ke idokkkkk

0 comments: