CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Tuesday, February 21, 2012

14th Feb, DISASTER!!!!

Assalammualaikum...

ya, as per title, seriously it was a disaster day to me.
can't take a deep breath for a while,
actually aku accident on that day...hukhukhuk...
adei, sgt dukacita skrg, bila si goldie yg aku jaga dgn sebaik baiknya akhirnya kecundang jua.
kecian si goldie, pecah sebelah lampu signal dia sblh, akibat langgar HONDA ACCORD..
ye aku crashed dgn honda accord, malaysia lawan jepun, tp malaysia menang bila cedera x teruk, tp kete yg satu lagi calar agak byk bila dua pintu calar,

cite dia mcm ni...

dlm pukul 5.40 ptg gtu, aku turun dr ofiz nk ke car park. so kat ofiz aku ni rules dia kna reverse parking, so ape2 hal bila emergency, senang, so xda la bila ko nk kuar dr parking tu, ko kna undur2 seme kan, so just tgk safe ke x, then kuar dr parking.
alkisahnya, aku dh tgk line clear, aku pun kuar la dr parking kn, sekali, aku dh kuarkan separuh kete aku, br aku perasan ada satu kete laju je lalu dpn aku, aku pnya terkujat, sempat brek, tp xleh wat ape dh, coz bumper goldie dh lanyak si accord. tidakkkkkkkkkkkkkk, aku dah pucat dlm kete, xleh nk kuar jap...sob3

habis si goldie yg aku jg sepenuh hati, xda calar pun masa au jaga, kecuali terhenyak sebab jalan macam ape jek...sekali terus melekat parut...

kete honda tu yg jd makin pjg calar dia pasal bila aku dh stop tu, dia terus lagi jalan, so make it calar dia makin jg la, coz kete aku rapat dgn pintu dia...
kuar2 je pemandu tu terus aku kata, alahai cantiknya dia ni, cakap pun lmh lembut jek..huhu..
terus aku mcm chairrrrrrr jek...

last2 dia kata nanti dia hntr baiki kete dulu la, br kawtim, tp aku nk mintak byr half. coz aku xthu salah sape skrg ni...huhu
xpe la, bnda nk jadi kan, dah takdir aku akn accident, so skrg aku menunggu bila la...
aiyakkk, dh la tgh2 bulan, gaji lak lmbt masuk...adei...sengkek makcikkkk

2 comments:

Asmara said...

Oh kesiannya. Alhamdulillah xde cedera tp goldie cedera ye. Mudah2an ada rezeki lain nnti.. :)

ShidaGhazali said...

tu la, ada hikmah la kot...hehehe...
goldie cedera sikit je, nasib x parah, kalau x lagi parah nk membayau bil hospital dia...hehehe