CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Wednesday, March 21, 2012

fikir fikir kan...

Assalammualaikum

sekarang umur aku nk masuk 26thun, eh baru 26 ke? aku ingat dah nk masuk 40thn...ye laaa, muka aku muka matured... tp perangai je x matured kan? ada la tu nk yg nk komen tp x berani... baik aku cakap dulu siang2...huhuhu..

ok back to the topic, aku kan setiap kali member aku invite aku ke wedding dorang, aku akn sehabis mungkin untuk menghadirkan diri, bukan pe org dh jmput kan, so dtg la...if x dpt datang, kiriman sms or tepek kat wall FB utk wish pun kira memadai kan, menunjukkan kita igt majlis dia, tp keadaan x mengizinkan...huhu

then special case utk BFF aku, aku akan stay satu hari dkt wedding dorang, tlg bantu ape yg terdaya.
sekarang ni almost BFF aku dah kahwin, yg soonest bulan 6 ni, of course aku akn dtg awal tlg mana yg ptt.

and bnda tu buat aku terfikir, sekiranya aku diberi peluang utk kahwin nanti, ada ke kawan2 aku yg sanggup utk dtg dan teman aku smpai hbs majlis? since yg rapat2 seme dh kawen, and wajib la kan dahulukan husband and family dorang dulu.. so my dearest BFF korang nk ke teman aku nanti?
aku mcm terbayang dh ni, mcm sorang2 je... :(

bila fikir mcm ni kan, buat aku sedih... and terfikir nape aku x kawen dulu dr mmber aku?
tp setiap yg berlaku ada hikmah dia...
dan aku cuba meredha kan diri sdri...

dan sesungguhnya aku amat rimas dgn soalan yg tnya bila aku nk kawen...
sumpah aku x suka... lain kali jgn tnya boleh x? rimas la aku nk jawabnya...
igt senang ke nk kawen ni, nk kawen koboi silakan la... xpun dh ada  calon utk aku, meh mari pinang aku...
uishhhh, boring betul.....

ada masa gak aku terfikir, entah2 aku xkan kawen smpai bila2...
serius, seram bila memikirkan kemungkinan ni seme...

korang seme, dr korang duk tnya bila aku nk kawen tu, lg bagus kalau korang doakan aku agar aku bertemu dgn jodoh yg baik, yg boleh membimbing aku ke jalan yg benar...


aku xtau nape aku duk membebel pasal topik yg basi ni, mgkin faktor tua dh menyusul...ahaksss

2 comments:

Asmara said...

InsyaAllah.. Ada jodoh cuma cepat atau lambat je kan. Akk doakan Shida bertemu jodoh yg baik dan dpt membimbing ke jalan Allah dengan lebih baik. Amin.. :)

ShidaGhazali said...

hehehe, insyaAllah kak..
saya sbnrnya percaya dgn ketentuan Ilahi, cuma kadang2 naik rimas dgn pertanyaan tu...hehe