CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Tuesday, April 24, 2012

ado, sakit

Assalammualaikum..

aku hr ni, smpai la khamis ada training... eh sape tnya?
x kisah la, nk bgth gak...huhuhu...
pastu kan, 1st day ni mcm biasa la more tu cakap2 jek...
eh lupa mau bgth ni training personal health management., untuk BMI focal person...
so dlm training ni byk kepada personal health la kan... i like...

pastu sehari before training, aku ada trma email dr organizer yg suruh ktrg puasa start dr pukul 11 malam smpai la turn amik DARAH... ye korang, puasa utk amik darah...
so aku mcm ok la kan, amik darah je pun, sikit je yg picit kat jari jek...

sekali ko... bila aku masuk class room, aku duk tgk dorang amik kat lengan, utk 3 tbg uji tu...aiyakkk...
alahai... aku x takut jarum, tp seriau gak...sian darah aku makin sikit... dah la tiap2 bulan derma darah :P
xpe2, kuatkan hati, so aku pun pi la menyerah diri kat nurse tu...
mula2 aku mcm waswas tau dgn nurse ni pasal 2 nurse ni x jumpa urat darah. bukan aku punya tp org lain... ramai lak tu...hukhukhuk.... tp tu la kan, time aku urat jumpa , besar lak tu urat darah...tp yg sengal nyerrrrr, time nurse dh masukkan jarum, ada sorang hamba Allah ni dia pergi buat muka, terus aku tergelak, and bila gelak tu of course la badan gegar kan... then ape yg jadi bila gegar? urat darat aku lari mehhhhhhhhhh....
terus nurse x boleh kuarkan garah aku, and urat aku terus bengkak...sobsosbsob...sengal punya orang, pasal ko aku jd mcm ni tau...

then sebelah kanan x lepas amik darah, aku bg tgn kiri... ok fine... FYI, salur darah kanan lg besar dr kiri...
ang guest what, nurse tu masukkan jarum tp x dapat sedut kuar darah gak since urat kecik...adeiiii, sakit je dapat,tp darah x kuar...mencik... pastu nurse tu dh serender dgn aku, suruh doktor plak buat...
ingat bila doktor buat, lepas la kan... nan adoooo... xlepas gak... urat x masuk, tp bila cabut jarum, darah meleleh... saje je doktor tu dapat raba lengan i yg gebu ni...huhuhuhu... doktor tu kata ni tangan org jelita.... awww awwww, malu tau saye...

sbnr nye tu je motif nk buat entry...hahaha, nk bgth saya adalah manusia lengan jelita...kakakaka,
if korang muntah ,saya x marah... hilang sakit kna cucuk 3 urat td...hehehe


2 comments:

Asmara said...

aww.. takutnya jarum, saya kalau amik drg mmg pejam mata baca selawat bagai, mmg takut!! hihi..

ShidaGhazali said...

hehehe, xda la sakit mana....mcm kna gigit smut merah je...jap je,..pastu xda rasa la...