CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Friday, April 20, 2012

Hashiko A Dog's Story

Assalammualaikum...

bila broadband dh sampai max punya usage, makanya kna bersabar la kan bila nk surf internet..
makanya blog pun suram la...heheehe...
makanya tu adalah alasan terbaik utk x update dlm masa yg lama...hewhewhew

ok2, enaufff dgn mukodimmoh yg x berapa panjang tu...
kita terjun ke main topic...
smlm kan... malam minggu utk rakyat jelata terengganu, kelantan and kedah kan?
nak best lagi, malam jumaat...hahahaha, yg dah kawen tu senyum2 la tu bila bacer.... haippp...
malam jumaat sunat utk baca yassin...even nk baca yassin bukan terhad utk mlm jumaat yek...berceramah la plak kan...

aku ni kalau malam2, aku jarang keluar bilik, aku akn terperap dlm bilik, tgk cerita korea...hehehe...
aku kan berangan nak kahwin org korea yg hensem, nati anak comel2... angan2 cikpuan jenin yg x sudah2...
oh ye, smlm anak2 saudara aku manipulasi ye laptop aku dgn tgk cartoon. maka anty yg baik ni beralah dgn tgk tv kat luar... ye lah...tgk la budak2, jap lagi anty mau amik turn plak.

ok, oleh kerana aku suka cut story, kita pendekkan ye...
dah dapat lappy aku tu, aku pun duk belek2 la movie yg ada dlm external aku tu...sekali aku nmpk cerita Hashiko A Dog's Story, mula2 aku refuse tau nk bukak, pasal aku thu cerita ni giler punya sedih...maklum lah aku kan muka garang tp dlm hati ada taman mainan...ehhh...





tp aku tekadkan hati, buka jugak..and as expected, smpai je scene yg tuan hachi tu jatuh kan, aku dh mengalir air mata... air mata je dulu keluar, kna cover oittt, kang habis satu umah dengar... tp ko thu x perasaan bila kita tahan menangis????? sakit weiiii, very menyesakkan dada....
emmm, patut la org selalu kata, lepaskan lah tangisan mu itu... kerana segala kesakitan dpt dilepaskan... dan benar la seperti dikatakan... huhuhu

last2, sepanjang jln cerita tu, air mata aku x henti2 kuar... aiyooo sedihnya cerita ni...
anjing tu begitu setia tggu tuan dia dekat stesen kereta api tu... dah ;a gebu anjing tu...aishhhh, geram je rasa nk peluk anjing tu...
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii, hukum tetap hukum... anjing haram utk pegang, maka kita geram di alam fantasi jek...hehehe..

kesudahannya, mmg terbaik cerita ni... mmg sedih gila2 la...
bila aku search gmbr anjing ni pun, sebak tu ada lagi...alahai...emo and sensitip betul kan...











ni ha, tuan dia yg sebenar,,,, anjing ni mati tahun 1934. dia hidup 11 tahun jek.. so kira sendiri la Hachiko ni lahir tahun bila...hehehe..

statue Hachiko dkt stesen kereta api tu, lupa plak aku nama stesen tu, plus malas nk gugel...hehehe






lastly... anjing yg sgt setia dkt tuan dia... waaaa...

nak sambung nangis...babaiiiiiiii

1 comments:

Harga Trica Jus said...

becarefull, keep learning !