CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Wednesday, November 20, 2013

peplum and me



Assalammualaikum...

bila hujan2 ni,
semua kenangan aku teringat
hujan lebat jugak one of the waktu yg insyaAllah akan dimakbulkan doa kita..
tapi ni bkn main point aku...

as per title above,
peplum... well actually bawak seribu kenangan utk aku
xthu la either pahit or manis
ikutkan xnak igt, sbb kenangan ni terlalu menyakitkan aku...
sangat2... kalu diikutkan..

mengingati sesuatu yang manis, tp bila diingatkan hanya luka yg kita dapat...
oh enough.. sokmo lari topik kan...hehehe

peplum sbnrnya x berapa nk suit sgt dgn body aku since body aku jnis pear, besar kat bawah....hahahah
kesian giler, atas dh flat, bawah fail..aiyakkk
and body aku jugak jenis almost balance, yg mana kaki panjang, tp pinggang pendek sikit, sikit je.. xtu macam ne nk terang, tp gtu la... kaki model bak hanggg ^_^

so bila aku pakai peplum ni, bahagian pinggang nmpak cantik je, kata selim melim #puiiii #muntohhijau
tp bila letak kat badan, kembang ya rabbi ..nmpk gemuk gila, n horror sng cita,,,

and masa peplum tgh glemer dlu, aku ni nak la jd trendsetter kononnya la..
ikut fashion kata kau, so scra kbtlan aku g suatu tmpt ni, tmpt yg famous jugak la utk shopping psl murah..
so masa nk beli tu, aku duk belek la kan..
sekali member aku ni cakap, u mmg suka baju2 mcm ni ke?
and aku just angguk...
and mmg aku x sangka langsung reaksi yg akan berlaku pastu..
dia was laughing at me!!!! ya Allah, malunya aku..satu kedai kot dgr..kuat ok..
ikut hati, mau je aku cepuk2,karate dia time tu jugak
tp masa tu aku x mampu, pasal malu dh menguasai diri..
and aku hanya mampu terkebil2 tgk dia time tu..and aku rasa muka aku dh merah kot

aku xthu pasal pe dia gelak, maybe dia terbayang aku jadi saloma kot time tu...
dengan sanggul tinggi, pinggang ramping n nyanyi lagu bila larut malam, i guess so!
and maybe aku x berkenan dgn design blouse yg dia duk tunjuk...
heiiii yennadeiii, baju design org tua ok... daaaaaaa , **sambil buat muka ni...**

and agaknya pasal badi dia gelakkan aku, baju yg aku beli tu, xmuat dgn aku..
hmmmmmm... xthu ape salah..
samada mmg dia x berkenan dr awal or aku yg dh gemukkkk
so aku amik aku la yg gemuk...huaaaaa :(
tang lengan je x muat u.... boleh pakai, tp bila nk amik air sembahyang, xleh nk singsing...
bila paksa gak, habis kulit aku melecet..aiyokkk
and as expected, aku pakai sekali je, and bg dkt org lain..
and ada hikmah gak sbnrnya, pasal baju tu seksi bila aku pakai...huhuhu

trma kasih la awak, maybe nk cakap baju tu seksi, tp x sampai hati kan coz i'm so eager to buy that baju..
baju tu maybe dekat org lain cantik, tp bila aku pakai mmg x sesuai... and smpai skrg aku mmg x tgk dh peplum..
back to basis..blouse biasa2 tu jugak aku pandang... T_T

**sedang berusaha untuk kuruskan badan, walaupun aku jugak berusaha untuk xnak x makan...hahaha









0 comments: