CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Tuesday, December 17, 2013

Allah bersama org yg teraniaya..

Assalammualaikum

I keep on silence when people are treating me so unwell.. Kalau mengamuk pun ngadu certain people... Tp bila aku dh keluar ni.. I guess i should tell u this... Being a permanent it doesn't meant that u've the authority utk buat org suka hati je..since permanent staff ada sokongan kuat from this persatuan K*****s
.maka sesuka hati ko jgk nk report dkt sana.. Akibatnya aku yg x bersalah jd mangsa.. Ape salah aku?? Smpai ko sekat punca rezeki aku?? Aku thu sape yg report tu...xpe...aku serah pada Allah SWT... Aku x buat ape2 salah..hnya krna aku dpt post tu..ko xdpt..ko x puas hati kn...

Cik kak... Igt la cik kak... Rezeki tu dtg dr Allah SWT..xgna ko duk ckp bnda ilmiah hari2 kalau ko x praktis... Kalau org xnak ko tu..maksudnya ada la reason knpa dorg xnak... Tp ko main cara kotor kn...

Takpe...aku diamkan lg even aku ralat sgt2.. Bcoz i love that job so much..
Alhamdulillah... Ada bos dept lain offer...same post cma different dept... Tp aku terpaksa tolak..it's not because aku syg sgt dept aku yg ms tu.. Tp sebab aku dh serik.. Sbb nya ko pun.ada apply job tu kn.. Tp as usual dorg xnk ko... Oh bnyi aku bercakap mmg mcm aku bagus sgt... Nauzubillah.. Xda niat lgsg aku nk riak.. Lillahi taala... Tp nk sedarkan ko.. Nampak x cik kakkk???

Kontrak x semestinya x buat keje... Tp kerja kami yg as a kontrak staff...sama je mcm permanent..tp gaji x byk mcm korg pun... Ye la kami sedar yg kami ni anak tiri je... Kalau x..xkan HR dept labelkan kami anak tiri kn.. It's true.. Tp kami buat je keje.. Xdanya nk mkn gaji buta... Nak side income..pandai2 la ko cr punca rezeki yg lain.. Tu pun ada yg x puas hati.. Allahu rabbi.. Dasar manusia ape la mereka ni semua..

Aku ms handle event..keje mcm nk mampos... Sory bhsa mmg kasar.. Tp tu yg aku nk bgth... Tp ada certain permanent yg dilantik as AJK.. tp dtg lmbt giler... Ko pe hal... Ms calon nama utk jd ajk.. Org puji ko kata ko ni rajin ape la... Ms tu aku senyum je sbb aku thu ape yg sebetulnya.. And terbukti btl ape yg dlm fkran aku.. Tp aku x ckp ape2 sbb aku x busuk hati mcm ko la....

Xsemua permanent staff mcm dia ni..ada je yg ok..buat keje.. Tp bcoz of this certain staff yg buat onar.. Habis terpalit. And x kurang jgk dgn yg sama2 kontrak... Pun ada yg busuk hati.. Ya Allah..ape yg aku dh buat dkt korang smpai fitnah aku mcm2? Ada ke aku peduli hal ko? Psl personal hdp ko tu.. Xda kan... Makanya stay away from my life.. Rasanya cukup kot aku bgth yg aku mengamalkan konsep " aku x kacau ko..maka ko jgn kacau hidup aku" and aku rasa dh xblh pakai kot konsep gtu.. Ada jgk yg jnis suka pdli hala yg x bersangkut paut dgn beliau..

Kalau aku senaraikan nama... Mmg pjg.. Perghh pjg  rupanya senarai musuh dlm selimut aku rupanya.. Aku je yg innocent xtau ape2.. Jmpa senyum2 buat baik.. Tp xpe..bila aku dh thu cite sbnr xpyh aku nk buat muka plastik aku yg menyampah gila bila tgk muka yg hasad dengki ni... Ko tau sbb ape? Sbb aku yakin dgn pembalasan dr Allah swt utk korg nanti... Aku bkn nk bka aib org..tp aku dh ckp sakit hati dgn fitnah

Aku msh x bekerja skrg..xpe aku x hidup atas dasar simpati korang.. Cik kak... Aku blh maafkan ko..tp bkn melupakan.. Smpai mati pun aku akn igt... As a reminder to my self yg dlm dunia mmg akn sentiasa wujud org mcm ko...

Ini bkn one of the reason nape aku x disambung kontrak..yg tu biar la aku smpan.. Biar certain org je thu... Dunia ni mmg x adil.. Tp aku kna igt yg aku duduk n menumpang sementara kat dunia ni..makanya adat menumpang..kna la ikut rentak dunia.. Smpai ms bila aku dh tinggalkan dunia ni..aku berharap aku dh ckp bekalan utk dibawa ke sana...

0 comments: