CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Thursday, December 5, 2013

Kronologi di hari hujan

Assalammualaikum

Masa hujan diantara waktu afdhal utk berdoa dan insyaAllah akan dimakbulkan..

Tp utk kes aku... Hujan pd 3 dec 2013...mmg menyayat hati..sobsobsob T____T
Pjg tau entry ni..sedia la kopok2..jajan tu semua

So as some of u...ada yg dh thu yg aku ni dh x keje kan...so my dad asked me balik kg...
Makanya smlm dlm pkul 12 aku pun grk blik kg... Jumpa kak yati amik tepung segera tiramisu...sembang2..ngumpat2(acara wajib) pungpang pungpang dkt pkul 1 jugak grk ke kg...

Since dr pg aku xmkn..aku stop jap dkt mcd... Pas kuar dr drive thru.. Aku perasan nape lampu dashboard aku xnyala n jam aku pudar dh.. So aku suspek bateri low... Aku pun stop kete tepi..which is aku rasa tu mmg tindakan yg wajar... Then aku bka bonet nk tmbh air bateri..ye aku gna btri air. After dh tmbh..aku on kete... Guess what??? Kete aku xleh hidup!!!! Huaaaaaa...apekah ini... Pastu aku call pomen yg aku mmg g service kat dia.. Dia tnya btri lbih sthun dh ke? Aku jwb ye(even waswas..hahah). Pastu pokya(nama pomen) ckp kna jumper..tp dia xleh nk dtg psl ada customer...then i said mtk tlg mber aku la kn..

Aku pun call mber aku ni..x agkat..ah sudah.. Call yg lg sorg..mujur berangkat..ckp yg kete xleh hidup kna jumper... Boleh x tlg... Dia kata br msk opiz..tp xpe suruh tggu jap..dia dtg..lega aku..

So cut the crap... Mber aku ni dtg la dgn opizmate dia lg 2 org..which is mber aku jgk... Dtg jump kete..enjin blh hdp...aku suruh mber aku tggu jap psl aku nk g withdraw duit nk beli btri..duit dlm purse xdak kot..ngam2 nk byr minyak je..hahah.. So say thank you seme..aku grk slow2 g kdai btri

So pi kedai tukar btri..aku pun jalan la dgn sng hati..ye la...kekdahnya kete dh xda mslh
..bwk pun konfiden la kan...
Smpai dkt rantau abang..myk tggal sikit..lepas je nk smpai umah aku tu..tp pompuan kan... Naluri suruh isi tu kuat...aku pun pi isi myk... Dh isi myk..moh le kiter smbg drive..

Pemanduan sgt berhemah since hujan..aku x brni nk bwk laju..syg nyawa derrr.... All of sudden area merchang tu aku perasan awat la wiper aku ni gerak slow motion..merangkak rangkak je... Haiii serius aku x sedap hati... Igt wiper rosak..pastu try gna wiper blkg..pun sama.... Aaaaaaa.... Ape plak ni..br je tkr btri kangggg..dah la hujan tgh lebat...wiper problem mmg azab la kan... Hai la drama swasta btl... Slow2 bwk... Tp cannot tahan dh.. Until kelulut... Dh stat bnyi dh..mcm bunyi api memercik.. Aku sah sah la cuak kan..trus call mber aku yg dlu keje pomen..skrg agen kete.. Kalau korg nk beli kete..aku rekemen mber aku ni..sumpah jujur...eh iklan plak... Sambung balik cite..

Bila mber aku agkt je... Aku tnya dia kat mana..psl nk suruh dia tgk kan kete aku ni.sekali dia kata ada dkt K.Trg... Jauh la jgk nk smpai tu..dlm 30min.. Then dia suggest g bgkel mber dia di bukit gasing... Aku bwk kete mmg cuak..dgn lampu x nyala...aircond x brni bka..signal pun yillek...wiper x grk lgsg pdhal hujan lebat... N tingkap pun xblh bka...such a great n wonderdul life that time.. Aku bwk kete mmg dh rapat ke cermin.sbb dh xnmpk..xda ape yg blh nk wipe air hujan...ya Allah mmg aku berdoa je jgn la jd bnda buruk kan... Nk msk simpang signal mmg kirim salam..so aku mmg redha that time...

Sampai bengkel pomen tu nama zeli... Bgth ni bkn mslh btri... Dah tu ape??? Mslh altenator... Haaaa... Dugaaaaannnn... Dgn laparnya..kete rosaknya...hujan... Pastu soalan biasa... Brp plak harga bila tukar... Haruslah kna tnya..dh x keje ni..duit sgt berharga n aku kna jd kedek la kan.. Zeli ckp dlm seratus lebih gak...aiyoooooo.... Rabak2.. Aku ckp ok je.. Kete bil boleh siap ni? Ptg ni jgk blh siap..tgk jam pkul 1600... Suruh dtg pkul 1800.. 2jam nk tggu kat workshop tu...xsanggup den...call abg aku since umah dia dkt dgn bgkel tu...abg aku keje shift ptg..dia suruh wife dia amik..ok fine xpe... So lepak la aku umah abg aku smpai ptg tu...smbhyang semua.. Dgn perut lapar...smpt jamah fries je..mana x lapar perut aku..

End up...siap jgk kete aku..
Hei la... Byk noooo duit aku trbang..
Dec ni byk situasi yg menyukarkan.hidup aku... Xpe..ada hikmah disebaliknya...

Ni pun.hr ni ada lg tragedi musim hujan...adei... Nasib malang..do not follow me please... ^_^

0 comments: