CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Sunday, December 15, 2013

Resepi:biskut susu

Assalammualaikum

Aku skrg ni asyik update resepi je kan... Cerita psl dri sdri mmg xda..hahah..nk buat guane.. Xda ape yg menarik pon.. So better bg resepi yg aku dh cuba..so pahala pun dpt..bg ilmu kt org.. Krgkan menaip..maka let's go to the receipe..hahah..amboi bahasa..tunggang langgang. Tp nk habaq awal2 ni.. Resepi ni aku x igt mana aku amik..xthu website or buku la kn..makanya mintak halal ye owner receipe.. And aku dh otter resepi ni sbb..... Akn aku cerita hujung entry nanti..kalau igt..hahah

Biskut susu

Bahan2..
250gm tepung jagung
3/4 tin susu pekat
Secubit garam
Sedikit mentega
1 sdk baking powder
Pewarna yg disukai..
Tepung gandum ==> aku tambah

Cara2

Satukan tepung jagung dgn susu pekat.

Masukkan bahan2 lain mcm mentega,garam and baking powder.. Gaul sebati...

Kemudian letak pewarna yg disukai..

Bentukkan adunan bulat2 kecik..dan bakar dlm suhu 150°c selama 15-20min

**aku sebenarnya ikut resepi ni..tp xthu mana silap... Adunan aku jd lembik yg amat.. Xleh nk.bentukkan lgsg bulat2.. Last2 aku tmbah tepung gandum dlm adunan..and uli smpai sebati.. Sampai adunan tak melekat di tangan..and boleh dibulat2 kan... Aku rs mgkin aku terlebih susu/mentega.. Mungkin la...

Rasa biskut ni mcm biskut bangkit tu..keras tp cair di mulut...hehehe... Rupa pun mcm german cookies kn..
So korang kalau nk cuba ikut resepi asal pun boleh..tp aku mmg fail..kot2 menjadi kn..hehe..so slmt mencuba..n mmg resepi ni sng je

0 comments: