CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duit2...

Friday, August 8, 2014

Cite basi ni nk tayang

Assalammualaikum

Alkisah semalam 07082014

Smlm kengkonon nk berbuka pose kat luar... Lgpun teringin bebenor nk mkn cikenchop yg dkt warung drimba ni..yg kata sohor bnr tu...

So aku pun roger mber aku yg kbtlan blik kg... Sj ajak... Tawakal je tu ajak dia..kot2 nk ikut..sekali dia nk g...heheh..hoyehhhh...

So plannya pkul 1830 g amik dia la... Tp makcik ni pkul 1830 jnji...ms tu br nk bersiap2... Hangin sguh aku..haha..punctual gok skek...last2 1845 jgk br grk..aku ni mmg dh standby air dlm kete...sbb mmg ada instinct bka pose dlm kete..ternyata benar...hahah

Make it short...lps berebut stesen nk ckp..(mcm biasa..ini adlh normal) sapa la ke gong badak tu ha.. Aku tgk balik peta kedai tu...Ak ni dh la bab peta mmg fail..i kan ratu sesat...haha... Ni kalau suruh join SAR..soheh org cr aku pastu..huhu... Last2 aku call org kedai...katne kedai...dia pun bg instruction... Masuk kanan masuk kiri...kiri kanan...aku stat pening dh..last2 ye kata dia anto dh peta baru..instruction g sana..ltk tepon...tgk2 msk wasap tu..cari la aku dgn mber aku tu... Ko tauuu...mmg jauh sguh... Siap lalu tepi kubur...haiyaaaa...gorib2 lalu tepi kubur mmg mendatangkan gemuruh ni... Dah la dua2 penakut..haha..

Lps perjalanan yg blh tahan tu..smpai la kedai.. Ok..duduk...order air..tggu mknan...smpai mknan...trus mkn...eh mkn sikit br teringat nk amik gambo... Amik gambo barang sekeping dua...then smbg mkn... Sdp ko cikenchop dia...x muak...aku biasa muak kalau cikenchop yg ada breadcrumb ni...sbb tebal tepung dr ayam..tp kedai ni x. ..ok je...tepung dia ngam ngam soi je...enak ko..

Pungpangpungpang..mana blh stesen radio ni berhenti bersiaran..harus lah on air sentiasa..haha... Napok la tokey pizza kita sekeluarga ni ha...mama jue dgn family.. Bertmbh la riuh kjp..

Setel mkn...bayo seme... Tnya tokey...kat mana surau...sbb x maghrib lg kan..dia ckp kalau nk keluar belah kanann ni ada surau..dlm dua lorong...tp masuk dlm skit la... Kalau nk byk lg..amik belah kiri...straight je smpai nmpk khemah putih.. Ok dh start dh cite best ni..

Mber aku ckp...ok kita amik belah kiri skit la..sng trus masuk bando...surau or masjid byk skit kot..ok..aku ikut je...

Aku pun drive la dgn perut kenyang... Tp x bmbg ngatuk sbb co driver duk potpet x berhenti.. Sekali...

Aku: yang... Mananya khemah putih nye... Aku x napok lg dr td...
Malia: tu r...aku duk cr khemoh putih gok ni dr td..
Aku: jauh dh kita ni yang...ada jgk aku kna qada' maghrib x jmpa surau ni...
Malia: aku rs tuan dia cabut dh khemoh putih tu pesengan..
Aku: aku rasa gtu gok... Ni masuk landasan kapal terbang dh ni...

Masa tu...ktrg pnya la cuak...ye la...mcm round tmpt sama je...pdhal landasan tu kan pjg... So bila lalu tu mcm lalu tmpt sama la...dh la gelap...xnmpk ape2... Siap lalu kwsan perumahan staff airport..nmpk x betapa jauh ktrg melencong?

Lalu punya lalu....nmpk la rumah2 besar.. Masuk lorong mana tah sbb malia ckp mcm nmpk jalan besar..ada kete lalu lalang..ok la...redah sj... Keluar je..nmpk petronas...

Aku: yang..ada petronas... Mst ada surau ctu ork
Malia: mst ada tu... Jom r g
Aku: ok

Masuk je surau...tgk jam 2030...ya ampun...isyak 2036... Alololo...cpt2 aku solat maghrib...ngamngam soi habis...trus isyak...gile betul..sesat pnya psl..nyaris hlg maghrib aku...

Tp br aku thu petronas gong badak tu ada burger king rupenya...selama ni lalu x perasan lak aku...hahah...mana nk perasan dh kalau bawak kete x pndg kiri kanan...

After settle solat semua... Bergerak ke kampung cina dkt dgn pasar payang... Selpie selpie ko kat sana... Sana dh cantik ok..mcm2 dorg buat...ala2 street of art..
Duk sana selfie 2 3 keping gambo... Tgk2 jam lewat dh...mampuihhh aku kna leter ni..

Makanya mr kita berangkat pulang...
Perut kenyang.... Selfie pun sudah.. Am a happy girl...

**biasa la update gna phone... Gambo pun mmg xkan tersusun la yek...

0 comments: